به گزارش واحد مرکزی خبر، علیرضا جمشیدی در نشست خبری با اشاره به بازداشت حدود 4 هزار نفر در حوادث اخیر گفت: برخی از بازداشت شدگان اغتشاشگر، اخلال گر و از مسببان ناامنیهای اخیر بودند و برخی نیز بیگناه بودند که با تلاش قضات تعیین تکلیف شدند.
وی افزود: برخی تصور کردند که قوه قضائیه در این مدت سکوت کرده است و پیگیری نمیکند و به مسائل اشراف ندارد و به همین علت نامه هایی را خطاب به رئیس قوه قضائیه نوشتند و مطالبی را بیان کردند.
سخنگوی قوه قضائیه، تعیین تکلیف و آزادی 3 هزار و 700 نفر از بازداشت شدگان اخیر را کاری بسیار سخت و طاقت فرسا دانست که از چشمها غافل ماند.
وی افزود:با تاکیدات رئیس قوه قضائیه کمیته سه نفرهای از افراد معتمد آیت الله هاشمی شاهرودی در سطح عالی پیش از آنکه کمیتهای در دیگر بخشها تشکیل شود؛ در قوه قضائیه تشکیل شد.
جمشیدی گفت: نمایندگان این کمیته سه نفره از همه بازداشتگاهها به ویژه اوین دیدن کردند و در برخی ملاقاتها که بیش از یک و نیم ساعت به طول انجامید با متهمان گفتگو کردند.
وی افزود: البته جو زندان و محیط نگهداری زندانیان برای آنان سخت است؛ اما در دیدارهای اعضای هیات از بازداشتگاهها، هیچکدام از متهمان اظهار گلایهای نداشتند.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به تشکیل جلسات متعدد این هیات با مسئولان امنیتی و اطلاعاتی، بازدید نمایندگان آنان از بازداشتگاه کهریزک را یادآور شد و افزود: با گزارش این هیئت دستور قاطع رئیس قوه قضائیه مبنی بر برخورد با عاملان وقایع بازداشتگاه کهریزک صادر شد که این دستور منجر به تشکیل پروندهای در سازمان قضایی نیروهای مسلح شده است.
جمشیدی گفت: برخی از مسئولان برای تسریع در رسیدگی به این پرونده و محاکمه عاملان آن باید همکاری کنند.
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، جمشیدی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره وضعیت زید آبادی و تاج زاده نیز گفت: این دو نفر قطعا در زندان به سر میبرند.
عملکرد دستگاه قضایی در 10 سال مدیریت آیت الله هاشمی شاهرودی
سخنگوی قوه قضائیه به بخشی از عملکرد دستگاه قضایی در 10 سال مدیریت آیت الله هاشمی شاهرودی اشاره کرد و گفت: در این مدت 32 لایحه مهم و کاربردی تهیه و به مجلس و دولت ارائه شد که نکات بسیار حساس و مهمی در آنان گنجانده شده است.
وی تهیه لوایح رسیدگی به جرایم اطفال، لایحه مجازات اسلامی و جرایم رایانهای را از لوایح مهمی بر شمرد که در دوره ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی تهیه شد.
جمشیدی تصریح کرد: قطعا باید گفت نظام قضایی ما در بخش کیفری و در پی توجه آیت الله هاشمی شاهرودی بر کاهش استفاده از مجازات زندان با تحولات بیشتری در این دوره روبرو بوده است و باید گفت در این 10 سال شاهد کاهش چشمگیر زندانیان نیز بودهایم.
سخنگوی قوه قضائیه ساخت 15 بازداشتگاه موقت استاندارد و تفکیک زندانیان با بازداشت شدگان و توجه به بحث بهداشت قضایی را از دیگر عملکردهای دستگاه قضایی در 10 سال گذشته عنوان کرد و گفت: در این مدت اقدامات بسیاری در جهت پیشگیری از جرم و در جهت توسعه تفکر بهداشت قضایی انجام شده است.
وی به دیدارهای مردمی رئیس قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: در مدت 10 سال مدیریت آیت الله هاشمی شاهرودی 13 هزار و 700 دیدار مردمی انجام شد و باید گفت میزان عفو شدگان سه برابر دوره قبل بود و این به خاطر دیدگاه هاشمی شاهرودی به استفاده کمتر از مجازات حبس بوده است.
عملکرد دستگاه قضایی در مبارزه با مفاسد اقتصادی
جمشیدی در مورد عملکرد دستگاه قضایی در مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز گفت: مبارزه قوه قضائیه با مفاسد اقتصادی در این مدت غیر شعاری و در بستری آرام صورت گرفت و باید گفت در ارتباط با زمین خواری حدود 126 هزار هکتار از زمینهایی که به صورت غیر قانونی تصرف شده بودند، بازپس گیری شد و میلیاردها تومان از اموال به بیت المال بازگشت.
سخنگوی قوه قضائیه، قوه قضائیه را پیشگام حمایت از سرمایه گذاری در کشور دانست و گفت: این توفیق را باید به نام قوه قضائیه و به نام رئیس قوه قضائیه دانست.
وی توجه به حفظ حقوق شهروندی را از موارد مورد تاکید در دوره آیت الله هاشمی شاهرودی ذکر کرد و گفت: در این مدت 27 هزار مورد بازرسی در ارتباط با حفظ حقوق شهروندی انجام شد و با متخلفان به جهت نقض حقوق شهروندی برخورد لازم صورت گرفت.
جمشیدی به رشد 8 برابری قضات با درجات عالی اشاره کرد و گفت: در این مدت تحولات بسیاری در استفاده از فناوریهای نوین و آموزش قضات صورت گرفت به گونهای که شاهد 80 برابری آموزش قضات بودیم.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه از خبرنگاران خواست تا انتقادات و گلایههای خود را در مورد اطلاع رسانی قوه قضائیه در 10 سال مدیریت آیت الله هاشمی شاهرودی بیان کنند.
برخی خبرنگاران در توضیحاتی از نحوه اطلاع رسانی دستگاه قضایی انتقاد کرده و خواستار تغییر و تحول در نحوه اطلاع رسانی قوه قضائیه در مدیریت بعدی دستگاه قضا شدند.
جمشیدی پس از شنیدن اظهارات و انتقادات خبرنگاران گفت: منکر ضعفهای خودم به عنوان سخنگوی قوه قضائیه نیستم اما سعی کردهام در مقابل سئوالات و آنچه که ضرورت داشته پاسخگو باشم.
وی گفت: سعی من این بوده که تمامی مطالب بر اساس اطلاعاتی که از مسئولان مستقیم کسب کرده بودم به شما ارائه کنم و اگر نتوانستیم در این عرصه توفیق داشته باشیم از اصحاب رسانه پوزش میطلبیم.
وی گفت: اگر در طی روزهای اخیر حضور کمتری در بین خبرنگاران داشتهایم لازم بود کارها جمع بندی شود همچنین تهیه 20 کتاب در این فرصت کوتاه بسیار زمانبر بود به همین دلیل توفیق حضور در بین خبرنگاران را نداشتیم.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد عدم برگزاری نشست خبری آیت الله هاشمی شاهرودی با خبرنگاران گفت: در دنیا مسئولان قضایی کمتر در نشستهای خبری حاضر میشوند و یا حتی به هیچ عنوان شرکت نمیکنند و دلیلش این است که اهتمام حاکمیت است که این جایگاه محفوظ بماند تا پاسداری از عدالت کند.