بازارهای جهانی منتظر اعلام تغییرات نرخ بهره در آمریکا هستند و همین انتظار باعث شده معامله گران با احتیاط بیشتری فعالیت کنند و به یک سکوت استراتژیک تن بدهند. رشد قیمت طلا و نفت متوقف شده و رمزارزها هم فقط شاهد نوسان هستند.

به گزارش همشهری آنلاین، قیمت طلای جهانی در معاملات روز چهارشنبه (۱۸ سپتامبر) ثابت ماند زیرا فعالان بازار برای حرکت مورد انتظار فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره برای اولین بار در بیش از چهار سال گذشته آماده شدند. فعلاً هر اونس طلای جهانی در محدوده ۲۵۷۲ دلار معامله می‌شود.

توقف رشد قیمت طلای جهانی در حالی است که اواسط هفته جاری، رکورد ۲۵۸۹ دلار و ۵۹ دلار را ثبت کرده بود، همچنین قیمت طلای آمریکا با ۰.۲ درصد افزایش به ۲۵۹۸ دلار و ۳۰ سنت رسید.

فدرال رزرو تصمیم خود در مورد نرخ بهره را در پایان جلسه خود امروز اعلام خواهد کرد و جروم پاول، رئیس، پس‌ازآن کنفرانس مطبوعاتی برگزار خواهد کرد. آخرین کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در مارس ۲۰۲۰ طی همه‌گیری کووید-۱۹ بود.

نوسان آسانسوری در بازار رمزارز

فعالان بازار رمزارز طرفدار کاهش نرخ بهره هستند و احتمالاً با نزدیک شدن تصمیم فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره، متمایل به خرید خواهند بود؛ اما فعلاً، این بازار شاهد نوسان است و قیمت‌ها بعد از هر رشدی پایین می‌آید.

بیت کوین روز سه‌شنبه در حال افزایش بود و پس از یک افت کوتاه دوباره از ۶۰ هزار دلار گذشت؛ اما همچنان احتمال صعود و سقوط قیمت به‌واسطه تردید معامله‌گران درباره تصمیم فدرال رزرو وجود دارد.

در حال حاضر ۵۷.۲۶ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت کوین است که ۰.۵۵ درصد افزایش روزانه را ثبت کرده است.

انصراف نفت جهانی از افزایش قیمت

قیمت جهانی نفت تحت تأثیر داده‌های ضعیف اقتصاد آمریکا و جهان کاهش یافت. اقتصاد آمریکا روی لبه رکود قرار دارد و اگر نرخ بهره کاهش پیدا نکند، احتمالاً وضعیت بدتر را تجربه خواهد کرد و این خبر بدی برای بازار نفت است.

معاملات نفت برنت برای تحویل در نوامبر، ۴۹ سنت معادل ۰.۷ درصد کاهش یافت و به ۷۳ دلار و ۲۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت آمریکا برای تحویل در اکتبر، با ۵۰ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۷۰ دلار و ۶۹ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز سه‌شنبه با یک دلار و ۱۰ سنت افزایش و نفت برنت با ۹۵ سنت افزایش، بسته شده بود.

تحلیلگران گروه بانکی ANZ‌ در یادداشتی نوشتند: داده‌های ضعیف اقتصاد کلان، نگرانی‌ها نسبت به وضعیت تقاضا برای نفت را تشدید کردند. پایان اوج تقاضای تابستانی برای سوخت هم بر فضای بازار تأثیر گذاشته است.

توقف رشد قیمت جهانی نفت در حالی است که جنایت رژیم صهیونیستی در انفجار پیجرها در لبنان، هراس تشدید خشونت در خاورمیانه را برانگیخته و از قیمت‌ها پشتیبانی کرده است.

انفجار و عقب‌نشینی ارز رژیم صهیونیستی

پس از حادثه تروریستی انفجار چندین هزار پیجر در لبنان که ده‌ها زخمی برجای گذاشت و مجری اصلی آن رژیم صهیونیستی بود، ارزش پول این رژیم در برابر دلار آمریکا به پایین‌ترین سطح خود رسید و ۳.۸ شکل برابر هر دلار معامله شد.

پول رژیم صهیونیستی قبل از حادثه ۳.۸ در مقابل هر دلار معامله می‌شد و بعد از حادثه ارزش آن به ۳.۸ مقابل هر دلار رسید. بر اساس داده‌های تاریخی بانک رژیم صهیونیستی، این رقم، پایین‌ترین نرخ مبادله شکل از هفت آگوست تاکنون است.

چین در تله ریاضت اقتصادی

گلدمن ساکس و سیتی‌گروپ پیش‌بینی‌های خود را برای رشد اقتصادی چین به ۴.۷ درصد کاهش داده‌اند و این پس‌ازآن بود که تولید صنعتی دومین اقتصاد بزرگ جهان در ماه آگوست به پایین‌ترین حد در ۵ ماه گذشته کاهش یافت.

فعالیت ضعیف اقتصادی در ماه آگوست توجه را به بهبود کند اقتصاد چین جلب کرده و نیاز به اقدامات محرک بیشتر برای تقویت تقاضا را برجسته کرده است. رشد متزلزل این اقتصاد، این بانک‌های جهانی را بر آن داشته است تا پیش‌بینی‌های خود در سال ۲۰۲۴ را به زیر هدف دولت، یعنی حدود ۵ درصد کاهش دهند.

گلدمن ساکس پیش‌ازاین پیش‌بینی می‌کرد رشد کل سال برای اقتصاد ۴.۹ درصد باشد، درحالی‌که سیتی‌گروپ رشد ۴.۸ درصدی را پیش‌بینی کرده بود.

داده‌های اداره ملی آمار چین نشان داد که تولید صنعتی چین در ماه آگوست ۴.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت که از سرعت ۵.۱ درصدی در جولای کاهش یافت و پایین‌ترین رشد را از ماه مارس نشان داد.

نزول فرصت‌های شغلی کانادا ادامه دارد

مرجع آماری کانادا اعلام کرد: مشاغل خالی این کشور در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کرده و هشتمین کاهش متوالی سه‌ماهه را ثبت کرده است. طبق آمار مشاغل خالی سه‌ماهه دوم ۲۰۲۴ با ۹.۲ درصد کاهش به ۵۸۲ هزار و ۶۰۰ شغل رسیده است.

کاهش در سه‌ماهه دوم تقریباً ۲ برابر کاهش مشاهده شده در سه‌ماهه اول بود که ۴.۵ درصد بود. طبق آمار نرخ فرصت‌های شغلی که با تعداد موقعیت‌های خالی به‌عنوان نسبتی از کل تقاضای نیروی کار مطابقت دارد، در سه‌ماهه دوم ۰.۳ واحد درصد کاهش یافت و به ۳.۳ درصد رسید که هشتمین کاهش متوالی سه‌ماهه را نیز نشان می‌دهد.

در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۴، ۲.۴ نفر بیکار برای هر شغل خالی وجود داشت. نسبت بیکاری به شغل از سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۲ روند صعودی داشته است.

کدام کشور بیشترین تعداد ثروتمندان را دارد؟

بر اساس داده‌های شرکت مشاوره سرمایه‌گذاری هنلی و شرکا در ایالات‌متحده، تعداد صدمیلیونرها - افراد با ثروت ۱۰۰ میلیون دلار یا بیشتر - در دهه گذشته ۵۴ درصد افزایش یافته و به بیش از ۲۹ هزار و ۳۰۰ نفر در سراسر جهان رسیده است.

بر اساس این گزارش ایالات‌متحده و چین بیشترین افزایش را در این دسته از ابر ثروتمندان جهان ثبت کردند. چین در ۱۰ سال گذشته رشد خیره‌کننده ۱۰۸ درصدی در میلیونرها ثبت کرده، درحالی‌که ایالات‌متحده رشد ۸۱ درصدی را تجربه کرده است. در مقابل، اروپا نسبت به مدت مشابه ۲۶ درصد افزایش داشته است.

فهرست «۵۰ شهر برتر برای صدمیلیونرها» هنلی و شرکا نشان می‌دهد که نخبگان جهانی در کجا متمرکز شده‌اند و به کجا می‌روند. ایالات‌متحده با تعداد ۷۴۴ صدمیلیونر در نیویورک، ۶۷۵ در سانفرانسیسکو و سیلیکون ولی و ۴۹۶ در لس‌آنجلس پیشتاز این گروه است.

منبع: روزنامه همشهری