به گزارش همشهری آنلاین، قیمت جهانی طلا در معاملات رو دوشنبه (۲۳ سپتامبر) با استقبال معاملهگران از شتاب کاهش نرخ بهره فدرال رزرو و نشانههای مبنی بر کاهش بیشتر آن، در محدوده ۲۶۱۹ دلار برای هر اونس باقی ماند.
فدرال رزرو آمریکا روز چهارشنبه با کاهش نیم درصدی نرخ بهره، تسهیل سیاست پولی خود را آغاز کرد و پیشبینی کرد که کاهش تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
پس از کاهش اخیر نیم درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو، مقامات نظرات متفاوتی در مورد این تصمیم ابراز کردند. یکی از مقامات استدلال کرد که تورم ضعیف این کاهش بزرگ را تضمین میکند، درحالیکه دیگری احساس میکرد که فشارهای مداوم قیمتها کاهش کمتر را توجیه میکند.
بر اساس ابزار CME FedWatch، معاملهگران در حال حاضر حدود ۵۱ درصد احتمال کاهش ۵۰ واحدی در نوامبر و ۴۹ درصد احتمال کاهش ۲۵ واحدی را قیمتگذاری میکنند.
عرضه و تقاضای نامتوازن بیت کوین
هفته گذشته، صندوقهای قابل معامله در بورس بیتکوین (ETF) میزان ۶۵۷۳ بیتکوین خرید کردند، درحالیکه ماینرها فقط ۳۱۵۰ بیتکوین تولید کردند. این عدم تعادل قابلتوجه عرضه محدود بیتکوین را حتی محدودتر میکند.
بیتکوین دارای سقف ۲۱ میلیون سکه است که انتظار میرود آخرین مورد تا سال ۲۱۴۰ استخراج شود. ازآنجاکه ارزهای دیجیتال جدید به بازار هجوم آوردهاند و بسیاری از آنها منابع نامحدود دارند، بیتکوین به دلیل کم بودن، منحصربهفرد است. این کمبود با پیوستن سرمایهگذاران نهادی، بهویژه پس از تأیید اخیر صندوقهای قابل معامله در بورس بیتکوین ایالاتمتحده، بیشتر قابلتوجه است.
به گفته اریک بالچوناس، تحلیلگر بلومبرگ، عرضهکنندگان اصلی مانند بلک راک ممکن است تا پایان سال آینده سه برابر ذخایر فعلی بیتکوین نگهداری کنند. هنگامیکه سرمایهگذاران سهام این صندوقها را خریداری میکنند، عرضهکنندگان باید مقادیر مشابه بیتکوین را خریداری کنند، بنابراین عرضه و تقاضا افزایش مییابد.
سیگنال خاورمیانه به قیمت نفت
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا، تحت تأثیر نگرانیها نسبت بهاحتمال تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و متأثر شدن عرضه نفت این منطقه، ۰.۸ درصد افزایش یافت و به بیش از ۷۵ دلار در هر بشکه رسید.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در نوامبر، ۶۰ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش یافت و به ۷۵ دلار و ۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات نفت آمریکا برای تحویل در نوامبر، با ۶۴ سنت معادل ۰.۹ درصد افزایش، به ۷۱ دلار و ۶۴ سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص در معاملات روز جمعه تحت تأثیر کاهش نرخ بهره در آمریکا و کاهش عرضه نفت آمریکا پس از توفان گرمسیری فرانسین، افزایش یافته بودند. قیمت نفت هفته گذشته برای دومین هفته متوالی افزایش یافت.
مذاکره تایوان و کره برای ساخت ابرکارخانههای تراشه در امارات
در سایه رقابت جهانی در حوزه فناوری پیشرفته و هوش مصنوعی شرکتهای تولیدکننده نیمههادیهای تایوان (TSMC) و سامسونگ الکترونیک برای ساخت ابرکارخانههای تراشه در حال مذاکره با امارات متحده عربی هستند.
والاستریت ژورنال روز یکشنبه به نقل از افراد نزدیک به تعاملات و استراتژیهای در حال بررسی توسط طرفهای معامله، گزارش داد: مدیران ارشد TSMC اخیراً از این کشور حاشیه خلیجفارس بازدید کردهاند تا در مورد طرحهای ساخت مجتمعهای کارخانهای که با برخی از بزرگترین و پیچیدهترین تأسیسات این شرکت در تایوان قابلمقایسه باشد، بحث کنند.
همچنین سامسونگ الکترونیکس مستقر در کره جنوبی نیز در حال بررسی سرمایهگذاری در ساخت تأسیسات تولید تراشه در این کشور در سالهای آینده است. در این گزارش آمده است که رهبران ارشد این شرکت کره جنوبی اخیراً برای بررسی این ایده به امارات سفرکردهاند.
اخراج کارگران در جنرال موتورز آمریکا
شرکت خودروسازی جنرال موتورز آمریکا اعلام کرده که قصد دارد ۱۶۹۵ نفر از کارکنانش در کارخانه فایرفاکس در ایالت کانزاس را اخراج کند. دلیل این اخراجها نیز تصمیم جنرال موتورز برای توقف تولید کادیلاک XT۴ بوده است.
سخنگوی جنرال موتورز با تأیید این موضوع اعلام کرده که این اخراجها در دو مرحله انجام خواهد شد و مرحله اول آن در روز ۱۸ نوامبر اجرایی میشود. مرحله دوم این تصمیم نیز روز ۱۲ ژانویه سال آینده انجام خواهد شد.
در ماه آگوست هم این شرکت ۱۰۰۰ نفر از کارکنانش را از کار بیکار کرده بود.
تصادف مرسدس بنز صنعت آلمان!
شرکت خودروسازی مرسدس بنز پیشبینی مالی خود را برای سال کاهش داد زیرا این سازنده خودروهای لوکس به وخامت سریع تجارت خود در چین اشاره کرد و این آخرین ضربه به بخش صنعتی آلمان است.
طبق بیانیه، خودروهای مرسدس بنز انتظار دارند بازدهی تعدیل شده فروش آن بین ۷.۵ تا ۸.۵ درصد باشد، درحالیکه پیشبینی قبلی ۱۱ درصد بود. گروه مرسدس بنز اعلام کرد که انتظار میرود درآمد قبل از بهره و مالیات در حال حاضر به میزان قابلتوجهی کمتر از سطح سال قبل باشد.
این شرکت اعلام کرد که این به دلیل وخامت بیشتر محیط اقتصادی و عمدتاً در چین بود. رشد تولید ناخالص داخلی در چین در بحبوحه مصرف ضعیفتر و همچنین ادامه رکود در بخش املاک و مستغلات، شتاب بیشتری را از دست داد. این موضوع بر حجم کلی فروش در چین، تأثیر گذاشت.
خاموشی تابستانی به آرژانتین رسید
آرژانتین قصد دارد در تابستان امسال نیمکره جنوبی، با پیشبینیهایی که از دمای بالا و افزایش استفاده از وسایل سرمایشی مطرح است، به خاموشی برنامهریزی شده برق متوسل شود تا پاسخگوی تقاضا بماند.
گیلرمو فرانکوس، رئیس هیئت دولت آرژانتین به «رادیو میتر» گفت: دولت پس از سالها کوتاهی که باعث شده شبکه قادر به پاسخگویی به اوج تقاضای ناگهانی نباشد، سرگرم برنامهریزی برای خاموشی برق است.
فرانکوس گفت: دولت به دنبال توافق با کاربران صنعتی است که در زمان کمبود گاز طبیعی هم دولتها چنین توافقی را انجام دادهاند.
الگوی اقلیمی لانینا که در سطح جهانی شکل گرفته، تابستان آرژانتین را گرمتر و خشکتر از حد معمول کرده است.
نظر شما