به گزارش همشهری آنلاین، پیرو صدیق رهبری و یار صادق سردار شهیدسلیمانی در دوران حیات سراسر جهاد و مجاهدت، دیدارها و ملاقاتهایی با برخی از چهرههای مختلف سیاسی، نظامی، هنری و رسانهای داشت. با مرور بخشی از این خاطرات میتوان ویژگیهایی چون ایمان راسخ، شجاعت، مهربانی، ولایتمداری، شوخطبعی و... سیدمقاومت را به وضوح در کلام دیگران دید.
غافلگیری سید برای اسرائیلیها
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی: شایعه شد که سید زخمی شده و خیلی حالت نگرانی عمومی در بین مردم لبنان ایجاد شد. خب، سید باید صحبت میکرد. سید میخواست حین صحبتهای خودش وقتی به جمله «السلام علیکم و رحمتالله» میرسد یک غافلگیری داشته باشد. به این نقطه که رسید، قبل از اینکه بخواهد این جمله را بیان کند، موشک (حزبالله) شلیک شد. خب، چون سرعت موشک مافوق صوت بود، به سرعت به هدف اصابت کرد؛ مثل اینکه صحنه را از قبل میدید، سید گفت: الان در مقابل خودتان میبینید ناوچه اسرائیل درحال سوختن است. کلام سید با لحظه اصابت موشک مصادف شد و ناوچه را به دونیم کرد.
حکایتی زیبا از یک دیدار تاریخی
علیرضا زاکانی، شهردار تهران: ماجرا مربوط به سال۱۳۹۰ و پیش از آغاز ماه مبارک رمضان است. ۵نفر از نمایندگان با سیدحسن نصرالله دیدار میکنند. در پایان این دیدار، یکی از نمایندگان خواستار بوسیدن دست سیدحسن نصرالله میشود و او دلیل این کار را میپرسد و نماینده از ارزش والای دستی که بهصورت صهیونیسم و حامیان خارجی این رژیم منفور سیلی زده، سخن میگوید. رهبر حزبالله لبنان هم دستی را شایسته بوسیدن خواند که بهواقع سیلی فرود آمده بر صورت همه سردمداران استکبار از ناحیه وی بوده است و نشانی این مرد بزرگ را در ایران به نماینده مجلس داد. نصرالله آن ید متبرک را دستان رهبر معظم انقلاب دانست.
خودداری سید از سوار شدن به بنز تشریفاتی
عزتالله ضرغامی، وزیر سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی: در اوایل دهه۷۰ بود که سیدحسن نصرالله به ایران آمد. قرار بود از یک کارخانه تسلیحاتی در شهریار بازدید کند. قرارمان ساعت ۸صبح بود، اما آنها ساعت ۹صبح به کارخانه آمدند. وقتی به شوخی علت تأخیر را جویا شدیم، گفتند: «صبح ماشینهای بنز تشریفاتی وزارت خارجه سراغ ما آمده بودند، اما چون روز گذشته رهبر معظم انقلاب مسئولان را از سوار شدن به ماشینهای گرانقیمت و لوکس منع کرده بودند، ما هم سوار آن ماشینها نشدیم و تا رسیدن ماشینهای دیگر طول کشید و دیر شد.» گفتیم سخنرانی رهبر خطاب به مسئولان بود و شما مهمان هستید، در پاسخ گفتند: «چون ما لباس روحانیت بر تن داریم، مردم ممکن است فکر کنند از مسئولان هستیم و نسبت به سخنان رهبری بیتوجه بودهایم.»
ارتباط قلبی و احترام عمیق سید و شهیدسلیمانی
سردار شهیدمحمد حجازی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه: وقتی سردار سلیمانی و رهبر حزبالله هدفی واحد دارند و به شکل طولانی با هم در جبههها حضور داشتهاند، این سبب علاقه عمیق بین طرفین میشود. من شاهد بودم که اشتیاق این دو برادر(سردار سلیمانی و سیدحسن نصرالله) برای ملاقات زایدالوصف، دیدنی و باشکوه بود. احترام عمیق متقابلی هم بین دوطرف بود. هیچگاه شهیدسلیمانی چیزی از سید نخواست که او را در حرج قرار بدهد یا بالعکس؛ مثلا فقط پیشنهاد بود، به این شکل که آیا این را قبول دارید که اینچنین شود؟ ادبیات طرفین اینطور و بسیار دوستانه، محبتآمیز و عمیق بود. وقتی هدف و اعتقادات و نوع تفکر یکی باشد، این نزدیکی و ارتباط قلبی را هم فراهم میکند.
پیروزی حزبالله با عنایت حضرت فاطمه (س)
آیتالله محمد محمدیریشهری: ۲ماه پس از پیروزی بزرگ حزبالله لبنان در جنگ ۳۳روزه بر صهیونیستها، در تاریخ ۲۳مهرماه سال۱۳۸۵ (۲۱رمضان۱۴۲۸) آقای سیدحسن نصرالله، رهبر حزبالله در ضیافت افطاری در تهران حضور یافت. اینجانب که در جلسه حضور داشتم از ایشان عامل پایان یافتن جنگ ۳۳روزه را پرسیدم.
ایشان پاسخ داد: جنگ را حضرت فاطمه علیهاالسلام پایان داد. سپس ماجرای عنایت حضرت فاطمه(س) را به نقل از فرمانده عملیات جنوب نقل کرد.
این پاسخ برای ما شگفتانگیز بود. البته من پیش از این بهصورت اجمال عنایت حضرت فاطمه علیهاالسلام را دراینباره شنیده بودم.
رواننویس و برکت خون شهدای مقاومت
مجتبی رحماندوست، نماینده مجلس شورای اسلامی: زمانیکه به بیروت و ملاقات سیدحسن نصرالله رفتم، نماینده مجلس شورای اسلامی نهم بودم، بعد از صحبت با سید، با هم عکس گرفتیم و شام خوردیم. آن شب به سیدحسن نصرالله گفتم که به من قلمی بدهد که داستانهایم را با قلم حزبالله و جوهر و مرکب آن بنویسم. سیدحسن نصرالله هم رواننویسی به همراه یک انگشتر به من هدیه کرد. این انگشتر و رواننویس همیشه پیش من و همراه من است و هروقت که میخواهم مطلب بسیار مهمی بنویسم که برکت خون شهدای لبنان و مقاومت، اقتدار و توانمندیهای این حزب در آن ظهور پیدا کند از آن رواننویس استفاده میکنم.
پارتیبازی سید برای خبرنگار ایرانی!
مرتضی غرقی، خبرنگار، نویسنده و برنامهساز صداوسیما: برای ملاقات و مصاحبه با سیدحسن نصرالله رفته بودم. وقتی رسیدیم از ایشان گلایه کردم و گفتم که آقای سیدحسن نصرالله شما با این شرایط چطور زندگی میکنید؟ برای اینکه خدمت شما برسم در طول مسیر ۴بار ماشین عوض کردم و یکساعت طول کشید تا به شما برسم. ایشان خندیدند و گفتند: به شما خیلی احترام گذاشتهاند؛ بقیه که میآیند ۸-۷ تا ماشین برایشان عوض میکنیم، اما شما چون پسر خوبی هستید، گفتم فقط ۴بار ماشین عوض کنند.
از ایشان پرسیدم که اگر اسرائیلیها شما را تهدید کنند چه اتفاقی میافتد؟ جواب دادند که خود اسرائیلیها من را میشناسند و هیچوقت و هیچگاه این کار را نمیکنند؛ چون میدانند پاسخش را شدیدا خواهم داد.
پیام برای اسرائیلیها
أمل سعد غریب، کارشناس جنگ حزبالله و اسرائیل: سیدحسن نصرالله بسیار محتاط و دقیق بود و دیدگاه خیلی راهبردی داشت. دههها ریاست حزبالله به او موقعیت بیرقیبی بهعنوان چهرهای کلیدی و راهبردی در محور مبارزه بخشیده بود و عقبنشینی اسرائیلیها از لبنان در سال۲۰۰۰ باعث شد که بگوید دستاوردهای این جنگ بیشتر از هر جنگ دیگر ارتشهای عربی بوده است. پیام نصرالله برای اسرائیل این بود که ما جنگ نمیخواهیم، اما اگر شما ما را وارد جنگ کنید، ما برای نبرد آماده هستیم و اسرائیل را نابود خواهیم کرد. پس ما را امتحان نکنید.