در سال جاری میلادی صهیونیست‌ها 17 بار به گذرگاه‌های سوریه ـ لبنان حمله هوایی کرده اند.

گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: در طول یک دهه گذشته، سوریه با صدها حمله هوایی رژیم صهیونیستی مواجه شده است که ادعا می‌کند عمدتاً تأسیسات تولید، حمل و نقل و ذخیره سلاح را هدف قرار می‌دهد. بنا بر ادعای تل‌آویو، هدف این حملات به منظور قطع مسیرهای عرضه تسلیحات به حزب الله لبنان است.

محمد نادر العمری در پاسخ به این پرسش در تارنمای خبری ـ تحلیلی کرادل می‌نویسد:‌ با آغاز عملیات طوفان‌الاقصی در هفتم اکتبر سال 2023 یعنی بیش از یک سال پیش، حملات اشغالگران به سوریه تشدید شد و تا پایان سال 2023 میلادی به 29 مورد رسید. از آغاز سال جاری نیز سوریه در معرض 69 حمله هوایی قرار گرفته از جمله 17 حمله به گذرگاه‌های سوریه ـ لبنان.

این حملات همزمان با تشدید سریع تجاوز نظامی دولت اشغالگر به لبنان در شش هفته پیش بود که با حملات تروریستی انفجار پیجرها و بیسیم‌ها در لبنان در 16 تا 17 سپتامبر آغاز شد و با ترور رهبران بلندپایه مقاومت لبنان از جمله شهید سید حسن نصرالله دبیر کل سابق حزب الله به اوج خود رسید.

حمایت قاطع سوریه از مقاومت

اتهاماتی که اشغالگران و آمریکا علیه دمشق مطرح می‌کنند، روایت‌های متناقضی است که نشان می‌دهد سوریه همچنان حامی اصلی مقاومت لبنان است. به‌عنوان مثال، ست فرانتزمن یکی از اعضای وابسته بنیاد دفاع از دموکراسی مستقر در آمریکا ادعا کرده بی‌میلی دولت سوریه برای اتخاذ تدابیر فعال در برابر نقض مکرر حریم هوایی‌اش توسط اسرائیل احتمالاً ناشی از این است که دمشق نمی‌خواهد تنش‌ها با تل‌آویو را تشدید کند چون چیزهای زیادی برای از دست دادن دارد. اما چندین شاخص وجود دارد که حمایت قاطع سوریه از محور مقاومت در برابر تلاش‌های تل‌آویو برای تغییر شکل غرب آسیا را تأیید می‎کند.

برنامه بلندمدت اشغالگران برای سوریه

محمد نادر العمری می‌نویسد:‌ رهبران رژیم صهیونیستی اغلب دشمنان خود را به چیزهایی متهم می‌کنند که منعکس‌کننده جاه طلبی‌های خودشان است. به‌عنوان مثال:

  • بزالل اسموتریچ وزیر دارایی دولت اشغالگر، خواستار گسترش سرزمین‎های اشغالی در خاک سوریه شده و گفته که در آینده اورشلیم (بیت المقدس) تا دمشق گسترش خواهد یافت.
  • آویگدور لیبرمن وزیر خارجه سابق رژیم نیز اوایل ماه جاری با انتشار بیانیه‌ای بر لزوم تصرف بخش‌هایی از خاک سوریه در کوه هرمون برای ایجاد یک خط دفاعی جدید تاکید شده است.
  • یووال اشتاینیتز، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی نیز بشار اسد رئیس جمهور سوریه، را مستقیما تهدید و ادعا کرده که تل‌آویو نظام سیاسی سوریه را به دلیل حمایت از مقاومت تغییر دهد.
  • گیدئون سار وزیر تندروی کابینه اسرائیل نیز گفته اسرائیل باید برای اسد روشن کند که اگر بخواهد به این شیوه به امنیت ما آسیب برساند، نظام سیاسی خود را در معرض خطر قرار می‌دهد.

اهداف صهیونیست‌ها در سوریه

به‌دلیل همین حمایت تمام قد دمشق از محور مقاومت است که از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی، رژیم صهیونیستی اهداف مختلفی را در سوریه هدف قرار داده است، از جمله مراکز نظامی که وظیفه انتقال قطعات پهپاد و سایر فناوری‌ها را از سوریه به لبنان برعهده داشتند از جمله:

  • تیپ 133
  • واحد بلندی‎های جولان
  • واحد 4400
  • واحد 108
  • تل‌آویو همچنین از اکتبر 2023 و درگیر شدن با جبهه‌های مختلف مقاومت در لبنان، عراق و یمن، زیرساخت‎های غیرنظامی سوریه را نیز به‌طور فزاینده ای هدف قرار داده است. گفته شده، صهیونیست‌ها 12 بار فرودگاه‌های بین المللی حلب و دمشق را بمباران کرده‌اند.
  • اشغالگران همچنین تلاش کرده‌اند که به واحدهای زبده ارتش سوریه نیز حمله کننداز جمله تیپ 75 لشکر اول در جبل المنا در نزدیکی دمشق و تیپ 106 گارد ریاست جمهوری؛‌ و لشکر پنجم در تل الجموعه.
  • رادار و تاسیسات پدافند هوایی در جنوب سوریه به ویژه در سویدا و مناطق ساحلی طرطوس نیز هدف قرار گرفته‌اند.
  • همچنین حملات مکرر به مراکز تحقیقاتی که اشغالگران ادعا می‌کنند بر تولید و توسعه موشک متمرکز شده است، به ویژه در مصیاف.

محمد نادر العمری می‌نویسد: تداوم حمایت سوریه از محور مقاومت همراه با بسیج نظامی اشغالگران در امتداد جبهه جولان، تغییر خطوط درگیری، و پیشنهاد آموس هوخشتاین فرستاده ویژه آمریکا، برای استقرار نیروهای بین‌المللی برای نظارت بر مرز سوریه ـ لبنان، همگی نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی احتمالا قصد دارد جنگ خود را به جبهه سوریه گسترش دهد. اما آیا دولت کوچکی چون اسرائیل می‌تواند در برابر کشور با جغرافیای وسیع و پیچیده‎ای چون سوریه که هزاران سایت مخفی تسلیحاتی دارد، پیروز شود؟ پاسخ روشن است.»