به گزارش همشهری آنلاین به نقل لایوساینس، منسوجات ترموالکتریک، تفاوتهای دما، بهعنوان مثال بین بدن ما و هوای اطراف را به پتانسیل الکتریکی تبدیل میکنند. این فناوری میتواند در زندگی روزمره ما و در جامعه مفید باشد. منسوجات با اتصال به یک سنسور میتوانند این دستگاهها را بدون نیاز به باتری تغذیه کنند. از این حسگرها میتوان برای نظارت بر حرکات یا اندازهگیری ضربان قلب استفاده کرد.
از آنجایی که منسوجات نزدیکترین جسم به پوست بدن هستند، مواد به کار رفته در آنها باید نیازهای بالایی در زمینه ایمنی و انعطافپذیری داشته باشند. نخ ابریشمی که محققان آزمایش کردند دارای پوششی از پلیمر رسانا است.
این یک ماده پلاستیکی با ساختار شیمیایی باعث میشود این ماده رسانای الکتریکی باشد و به خوبی با منسوجات سازگار شود. ماریاویتوریا کرایگرو، دانشجوی دکتری در دپارتمان شیمی و مهندسی شیمی در دانشگاه چالمرز و نخستین نویسنده این مطالعه میگوید: «پلیمرهایی که ما استفاده میکنیم خمشونده، سبکوزن و به راحتی بهصورت مایع و جامد استفاده میشوند. آنها همچنین غیرسمی هستند.»
بیشتر بخوانید:
- دانشمند ایرانی گیاهی ساخت که موبایل را شارژ میکند
روشی که برای ساختن این نخ رسانای الکتریکی استفاده شده همان روشی است که در مطالعات قبلی در پروژه تحقیقاتی مشابه استفاده شده است. قبلاً این نخ حاوی فلزات بود تا پایداری خود را در تماس با هوا حفظ کند. از آن زمان، پیشرفتهایی برای تولید نخ تنها با پلیمرهای آلی (مبتنی بر کربن) صورت گرفته است. کرایگرو گفت: «ما قطعه گمشده پازل را برای ساختن یک نخ بهینه پیدا کردیم. نوعی پلیمر که اخیراً کشف شده است. در تماس با هوا پایداری عملکردی فوقالعاده و در عین حال توانایی بسیار خوبی برای هدایت الکتریسیته دارد. با استفاده از پلیمرها، ما به هیچ فلز خاکی کمیاب که در الکترونیک رایج است، نیاز نداریم.