هر فردی که از خوردن میوه به لذت برده باشد، بدون شک از طعم به پلو نیز لذت خواهد برد. میوه به وقتی خام باشد، غیر قابل خوردن است؛ اما وقتی پخته می‌شود، اتفاقی باورنکردنی رخ می‌دهد و به رنگ صورتی زیبا و با بافت نرم ابریشمی و طعم شیرین بسیار ملایم تبدیل می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، شما با یادگیری طرز تهیه به پلو اصیل می‌توانید یک وعده غذایی خاص و متفاوت را برای خانواده تهیه کنید. در این مقاله از سایت «همشهری آنلاین» در مورد نحوه تهیه به پلو اصیل اصفهانی صحبت می‌کنیم.

خاستگاه به پلو کجاست؟

منشا به پلو مربوط به شهر اصفهان است، زیرا این شهر بهترین میوه‌های را دارد. این دستور پخت شامل مواد غذایی اصلی از جمله مرغ، برنج و میوه به است. به پلو اغلب در مناسبت‌های مختلف درست می‌شود که نشان دهنده سنت ایرانی با طعم‌های پیچیده و در عین حال هماهنگ است. میوه در آشپزی ایرانی به دلیل طعم بی‌نظیرش از ارزش بالایی برخوردار است و در غذای به پلو جایگاه بالایی دارد.

این غذا معمولاً با انواع ادویه جات مانند دارچین، زعفران و زردچوبه تهیه می‌شود. به طور کلی، غذای به پلو مظهر ذات هنر آشپزی ایرانی است که ترکیبی از شیرینی، عناصر خوش طعم و ادویه‌های پیچیده است.

بیشتر بخوانید: خوشمزه‌ترین دستور پخت ماش پلو؛ ماش پلو با ته دیگ پیاز

مواد اولیه به پلو

مواد لازم برای طرز تهیه به پلو طبق جدول زیر باشد:

مواد مورد نیاز

مقدار

مرغ

۴ عدد ران

میوه به

۲ عدد متوسط

پیاز

یک عدد بزرگ

سیر

۲ تا ۳ عدد حبه سیر

زردچوبه

یک قاشق چایخوری

دارچین

یک قاشق چایخوری

زعفران آسیاب شده

۱.۲ قاشق چایخوری

روغن زیتون یا روغن نباتی

۲ قاشق غذاخوری

آب لیمو

یک قاشق غذاخوری

آب مرغ یا آب

۲ فنجان

عسل یا شکر

یک قاشق غذاخوری

برنج باسماتی

۲ فنجان

کره یا روغن

یک قاشق غذاخوری

گلاب

یک تا ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل برای مزه

به مقدار لازم

طرز تهیه مرحله به مرحله به پلو

طرز تهیه به پلو طبق مراحل زیر است.

  1. برنج را کاملاً بشویید تا آب شفاف شود تا نشاسته اضافی آن گرفته شود. برنج را حداقل ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.
  2. یک قابلمه بزرگ آب نمک را به جوش آورده و برنج خیس شده را اضافه کنید. برنج را حدود ۵ تا ۷ دقیقه بپزید تا کمی نرم شود اما کاملا پخته نشود. برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید.
  3. در یک قابلمه بزرگ، کره یا روغن را ذوب کرده و برنج را دوباره داخل لایه لایه کنید و به آرامی فشار دهید. در صورت استفاده از زعفران، آن را در یک قاشق غذاخوری آب گرم حل کنید و روی برنج بپاشید تا رنگ و عطر پیدا کند. روی حرارت ملایم را بگذارید و حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا برنج پف کند و کاملا پخته شود. اگر می‌خواهید گلاب را برای عطر بیشتر اضافه کنید، قبل از سرو، کمی روی برنج بپاشید.

  1. در یک قابلمه بزرگ، روغن را روی حرارت متوسط ‌گرم کنید. تکه‌های مرغ را از همه طرف حدود ۵ دقیقه سرخ کنید. مرغ را بردارید و کنار بگذارید.
  2. در همان قابلمه پیازهای خرد شده را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند. سیر، زردچوبه، دارچین و زعفران (در صورت استفاده) را اضافه کنید و یک تا ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا معطر شود.
  3. میوه به را پوست کنده و به قطعات متوسط ببرید. تکه‌های به را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه با مواد دیگر هم بزنید.

  1. تکه‌های مرغ را به قابلمه برگردانید و آب مرغ یا را اضافه کنید تا فقط روی مرغ را بپوشاند. اگر می‌خواهید طعم شیرینی داشته باشید با نمک، فلفل و کمی عسل یا شکر مزه دار کنید.
  2. همه چیز را بجوشانید، روی آن را بپوشانید و حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه یا تا زمانی که مرغ نرم و پخته شود بپزید.
  3. سپس با آماده شدن مرغ، خورشت به و برنج، اکنون مرغ و خورشت را با هم مخلوط کرده و به همراه دیس برنج سرو کنید.

بیشتر بخوانید: پختن قنبر پلو اصیل شیرازی با ترفندهای خاص!

ترفندهای تهیه به پلو اصیل اصفهان

در ادامه به ترفندهای مربوط به طرز تهیه به پلو اشاره می‌کنیم:

  • ران مرغ در این غذا بهتر عمل می‌کند، زیرا در طول زمان پخت طولانی لطیف و آبدار باقی می‌ماند. سینه مرغ در خورش خشک می‌شود. اگر از سینه مرغ استفاده می‌کنید، آن را جداگانه بپزید و در انتها به ظرف اضافه کنید تا بیش از حد پخته نشود.
  • قهوه‌ای کردن تکه‌های مرغ ابتدا یک لایه کاراملی ایجاد می‌کند که عمق طعم را به ظرف می‌بخشد. برای سرخ کردن مرغ از حرارت متوسط ‌به بالا استفاده کنید و ظرف را بیش از حد شلوغ نکنید. در صورت نیاز، مرغ را به صورت دسته‌ای سرخ کنید تا مطمئن شوید که یکنواخت پخته می‌شود.
  • میوه به طعم شیرین و بی‌نظیری به غذا می‌دهد. میوه به هنگام پخت نرم و لطیف می‌شود و عطر خود را در خورش آزاد می‌کند. اگر به سختی پیدا می‌شود، می‌توانید آن را با سیب یا گلابی جایگزین کنید، اما به خاطر داشته باشید که طعم آن کمی تغییر می‌کند.
  • غذاهای ایرانی اغلب به ادویه‌های لایه‌ای برای ایجاد عمق متکی هستند. زعفران، زردچوبه و دارچین برای طعم‌های گرم، معطر و خاکی در این دستور غذایی ضروری هستند. ادویه‌های آسیاب شده را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید تا زمانی برای شکوفه دادن داشته باشند. برای زعفران، قبل از اضافه کردن آن در آب گرم حل کنید تا رنگ و عطرش آزاد شود.
  • بعد از اضافه کردن آب گوشت، خورشت را روی حرارت ملایم قرار دهید و حرارت را کم کنید تا به آرامی بپزد. پخت آهسته طی ۴۰ تا ۵۰ دقیقه طعم غلیظ و غنی را تضمین می‌کند.
  • برنج در آشپزی ایرانی اغلب به صورت پف‌دار و جدا تهیه می‌شود. به طور سنتی قبل از بخارپز شدن به طور کامل جوشانده می‌شود. برنج را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از پخت خیس کنید تا مطمئن شوید که به طور یکنواخت بپزد. برای جوش اولیه از آب فراوان استفاده کنید تا برنج نچسبد. همچنین مطمئن شوید که برنج را بعد از جوشاندن روی حرارت بسیار کم بپزید تا آن بافت پف دار به دست آید.
  • میوه به می‌تواند ترش باشد، بنابراین شیرینی عسل یا شکر به تعادل طعم‌ها و ایجاد یک غذای هماهنگ کمک می‌کند. شکر یا عسل را به تدریج اضافه کنید. برخی از به‌ها شیرین‌تر از بقیه هستند، بنابراین مقدار عسل و شکر را مطابق با آن تنظیم کنید. هدف این است که شیرینی طبیعی را بدون غلبه بر ظرف ظاهر کنید.
  • سبزی‌های تازه مانند جعفری، گشنیز یا نعناع تضاد روشنی را با طعم‌های غنی و خوش طعم خورشت و برنج ایجاد می‌کنند. گیاهان تازه را درست قبل از سرو اضافه کنید تا غذا رنگ و طراوت بیشتری پیدا کند. این کار جذابیت بصری ظرف را افزایش می‌دهد و لایه‌ای از عطر و طعم را به هر قاشق غذا اضافه می‌کند.
  • پختن برنج و مرغ با هم می‌تواند بافت لطیفی برای برنج ایجاد کند، اما اگر می‌خواهید نرمی برنج را کنترل کنید یا از پختن بیش از حد مرغ خودداری کنید، می‌توانید آنها را جداگانه تهیه کنید. در صورت پختن جداگانه، خورشت مرغ را درست قبل از سرو روی برنج بریزید تا طعم‌ها با هم مخلوط شوند.

ایده‌هایی برای تزیین به پلو

بعد از اینکه مرغ پخته شد و خورش کمی غلیظ شد، مرغ را با مقدار زیادی برنج در کناره سرو کنید. میوه به باید نرم باشد و خورشت تعادل خوبی از طعم شیرین و خوش طعم داشته باشد. این غذا را در صورت تمایل با سبزیجات تازه مانند جعفری یا گشنیز تزئین کنید.

شما می‌توانید برنج و خورشت را جداگانه در ظرف بریزید و برای هر یک از افراد سرو کنید. از طرفی، غذاهای ایرانی اغلب همراه با ماست یا یک سالاد مثل سالاد شیرازی سرو می‌شود تا مواد مغذی غذا بیشتر شود. یک کاسه کوچک ماست ساده در کنار هر ظرف می‌تواند مزه خورش مرغ را تکمیل کند. برای طعم بیشتر، مقداری نعنا خشک یا سیر روی ماست بپاشید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پرده پلو؛ یک غذای مجلسی ترکیه ای به روش سنتی

کلام آخر

طرز تهیه به پلو را آموزش دادیم، اکنون می‌توانید این غذای خوشمزه را در آشپزخانه خود تهیه کنید. غذای به پلو بدون شک تفاوت زیادی را در برنامه غذایی شما ایجاد می‌کند، یرا به ندرت در سفره ایرانی‌ها دیده می‌شود.

با این حال، میوه به مزایای زیادی دارد و سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌هاست. با تهیه به پلو می‌توانید از طعم یک غذای جدید لذت بسیار ببرید.