یک متخصص طب سنتی می‌گوید: اغلب اشخاص برای ورزش کردن سراغ ورزش‌های سنگین و بدنسازی می‌روند و ساعت‌های زیادی در هفته ورزش می‌کنند. در حالی که در طب سنتی، ما هر ورزشی را به هر فردی توصیه نمی‌کنیم.

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: طب سنتی ایرانی سلامت‌محور است و آموزه‌های آن مبتنی بر "اصلاح سبک زندگی" است؛ آموزه‌هایی که منافاتی با طب رایج ندارد و حتی مکمل آن است. طب سنتی، علت شیوع بیشتر بیماری‌ها را شیوه زندگی غلط افراد می‌داند و معتقد است سبک زندگی علاوه بر تغذیه، به ورزش، خواب و بیداری، آب و هوا، پاکسازی بدن از سموم و نیز مسائل روحی روانی نیز بستگی دارد و رعایت همه اینها ضامن سلامتی افراد است.

دکتر روشنک مکبری‌نژاد، پزشک متخصص طب سنتی در گفتگو با همشهری‌آنلاین و در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین توصیه‌ طب سنتی برای داشتن سبک زندگی سالم چیست، می‌گوید: در طب سنتی برای داشتن یک زندگی سالم، پیشگیری از بیماری‌ها و حتی برای وقتی که بیمار می‌شویم و می‌خواهیم زودتر بهبود پیدا کنیم، ۶ اصل وجود دارد که اگر آنها رعایت شوند، زندگی بسیار سالمی خواهیم داشت.

این متخصص طب سنتی درباره این ۶ اصل توضیح می‌دهد: آب‌وهوا، خوردن و آشامیدن، حرکت و سکون (ورزش و بی‌تحرکی)، خواب و بیداری، حالات روحی و روانی، و دفع موارد زائد بدن و حفظ مواد ضروری اصول شش‌گانه طب سنتی هستند که توجه به آنها برای داشتن زندگی سالم ضروری است. این ۶ اصل اگر از حالت تعادل خارج شوند یا هر کدام رعایت نشوند، باعث بروز بیماری در ما می‌شوند.

دکتر مکبری‌نژاد با بیان این که از میان ۶ اصلِ یادشده، تحرک و سکون بسیار مهم است که در جامعه ما مورد غفلت قرار گرفته است، می‌گوید: الان با توجه به زندگی شهرنشینی، بی‌تحرکی در بین مردم زیاد شده است. در حالی که یکی از موارد مهم برای سالم ماندن، داشتن تحرک و پرهیز از کم‌تحرکی است. جالب است که ابن سینا هزار سال پیش گفته که مهم‌ترین کار برای حفظ سلامتی، ورزش است. او گفته که برای حفظ سلامتی اول ورزش، بعد غذا و بعد خواب اهمیت دارد.

این پزشک متخصص طب سنتی تاکید می‌کند: البته نوع ورزش هم مهم است. متاسفانه این روزها می‌بینیم که اغلب اشخاص برای ورزش کردن سراغ باشگاه و ورزش‌های سنگین و بدنسازی می‌روند و ساعت‌های زیادی در هفته ورزش می‌کنند. در حالی که در طب سنتی، ما هر ورزشی را به هر فردی توصیه نمی‌کنیم.

مکبری‌نژاد می‌گوید: توصیه ما این است که هر کس ورزش خود را با توجه به مزاجی که دارد و همچنین با توجه به بیماری‌های احتمالی که دارد، انتخاب کند. مثلا پسرهای جوان خیلی لاغر نباید ورزش سنگین انجام دهند. یا شنا برای افرادی که لاغرند و دارای مزاج گرم و خشک یا سرد و خشک هستند، ورزش مناسبی است. این افراد باید از ورزش‌های سنگین پرهیز کنند. پس مهم است که نوع ورزش با توجه به مزاج و بیماری‌های احتمالیِ فرد انتخاب شود.

بیشتر بخوانید؛

منبع: همشهری آنلاین