فضای مجازی بر سبک زندگی و باورهای کودکان و نوجوانان تأثیرات زیادی دارد و گاهی فضای مجازی می‌تواند کارکرد منفی داشته باشد و کاربران کم‌سن و سال فضای مجازی را به‌سوی مشکلات زیادی سوق دهد.

همشهری آنلاین _ حوادث: فضای مجازی بر سبک زندگی و باورهای کودکان و نوجوانان تأثیرات زیادی دارد و گاهی فضای مجازی می‌تواند کارکرد منفی داشته باشد و کاربران کم‌سن و سال فضای مجازی را به‌سوی مشکلات زیادی سوق دهد.

سمانه خطیبی، مسئول واحدمشاوره کلانتری ۱۶۰ خزانه در این‌باره می‌گوید: مخاطرات جسمی، بیماری‌های روانی، قرارگرفتن در مسائل غیراخلاقی و محتوای نفرت انگیز، سوءاستفاده‌های جنسی، نقض حریم خصوصی، تحریک به استفاده از الکل، سیگار و موادمخدر، پیام‌های آزاردهنده، تحلیل استعدادهای درونی، درندگان سایبری و کلاهبرداری‌های مالی نمونه‌هایی از خطرات پیش‌روی فرزندان ما در فضای مجازی هستند. از این‌رو والدین باید مراقب باشند تا با نظارت‌های لازم و توانمندسازی فرزندانشان از این خطرات پیشگیری کنند.

او ادامه می‌دهد:‌ بروز ناهنجاری‌هایی مانند پرخاشگری، تنهایی و انزوا، افسردگی، نارضایتی از خود، مقایسه پیوسته خود با دیگران، شدت احساس نیاز به توجه، شکست عاطفی، مواجهه با پیام‌های آزار دهنده، احساس حقارت، بیماری‌های جسمی، تنبلی و کم‌تحرکی، بلوغ زودرس، اعتیاد به رایانه و خودآزاری نمونه‌هایی از آثار و پیامدهای منفی فعالیت نادرست کودکان و نوجوانان در فضای مجازی است. خطیبی در ادامه می‌گوید: مهم‌ترین کاری که والدین باید انجام دهند، افزایش دانش و شناخت خود از این آسیب‌هاست.

مهارت سواد رسانه، شناخت بازی‌های رایانه‌ای و روش انتخاب بازی مناسب برای فرزندان، برخی از ‌ مهارت‌هایی هستند که پدرومادرهای عصر دیجیتال به آنها نیاز دارند.

منبع: همشهری آنلاین