گروه‌های کتابخوانی«بیت الحکمه» و «کتابستان» که هر کدام میزبان افراد زیادی از اهالی کتاب هستند، فضایی را فراهم کرده اند که کتاب های مختلف با سهولت بیشتری در اختیار اعضای گروه ها قرار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، کتاب و کتابخوانی این روزها به مکان‌های معینی مانند کتابخانه‌های عمومی محدود نشده و گسترش فضاهای مجازی فرصتی برای دورهمی‌های کتابخوانی در این دنیای مجازی هم فراهم کرده است.

در این زمینه، روابط عمومی دانشگاه تهران به یکی از سنت های جاری و خوب در تلگرام اشاره کرده که ایجاد گروه های مشترک کتابی است؛ افرادی از اهل کتاب و فضل در این فضا گرد هم جمع می شوند، نیازهای خود را از مقاله و کتاب یادآور می شوند و دوستان دیگر که احیانا به آن کتابها و منابع دسترسی دارند، آنها را در اختیار می گذارن یا راهنمایی می نمایند. بدین ترتیب سرمایه فردی هر یک، تبدیل به «سرمایه جمعی» و در «دسترس» تبدیل می‌شود.

دو مورد پیشنهادی در این زمینه، یکی بیت الحکمه با مدیریت کتابشناس و کتابدار برجسته آقای مکارم در مشهد، و دیگری «کتابستان» که با نزدیک به دو هزار همراه، این مهم را انجام می دهند و گرچه در ماهها اخیر کم فعالیت شده بود، بار دیگر فعال شده است. ظاهرا عضویت در «بیت الحکمه» که در حوزه کتاب‎های دینی است، دست مدیر است، اما ورود در «کتابستان» آزاد است و افراد می توانند عضو شوند.

این روش، یکی از بهترین کارها برای کمک به امر پژوهش است و می تواند نمونه های دیگری در رشته های مختلف داشته باشد. حتما مواردی هست که ما بی خبریم و البته توسعه آنها بسیار عالی و سودمند خواهد بود.

منبع: همشهری آنلاین