مدیر گروه محیط‌زیست و صنایع طبیعی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: در سال ۱۴۰۲ آلودگی هوا ۵۹۷ هزار میلیارد تومان زیان وارد کرد و باعث بیش از ۴۰ هزار مرگ در کل کشور و ۷ هزار مرگ در تهران شد.

به گزارش همشهری آنلاین، الهه سلیمانی مورچه خورتی افزود: تناقض‌های قانونی و نبود سیاست‌های یکپارچه در کل کشور باعث شده است که الان حدودا ۱۲ درصد از قانون هوای پاک اجرا شود.

وی گفت: در دوران ریاست آقای زاکانی در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، تحقیقاتی در زمینه آلودگی هوا و آسیب‌شناسی قوانین مرتبط با آن؛ مانند خلاهای قانون هوای پاک انجام شد. همینطور راه‌کارهای حل معضل آلودگی هوا در بلند مدت بررسی شد.

الهه سلیمانی با اشاره به اینکه برخی طرح‌های پیشنهاد شده امروزی نیاز به زمان زیادی برای اجرا دارد، شرح داد: در کوتاه‌مدت نیازمند حل معضلات برای جلوگیری از مرگ و میر و بیماری‌ها هستیم. در سال ۱۴۰۲ آلودگی هوا ۵۹۷ هزار میلیارد تومان زیان وارد کرد و باعث بیش از ۴۰ هزار مرگ در کل کشور و ۷ هزار مرگ در تهران شد. تناقض‌های قانونی و نبود سیاست‌های یکپارچه در کل کشور باعث شده است که الان حدودا ۱۲ درصد از قانون هوای پاک اجرا شود. از طرف دیگر به دلیل مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها، بسیاری از قوانین در مرحله اجرا شد با اعمال مصوباتی نقض شود. الان مازوت سوزی را داریم. همیشه به این صورت بود که در نیمه دوم سال دچار مازوت‌سوزی می‌شدیم اما اکنون این مشکل به نیمه اول سال هم گسترش پیدا کرده است. ازحدود ۱۱۲ میلیون لیتر بنزین که روزانه مصرف می‌شود، ۴۴ میلیون لیتر استاندارد یوروچهار را دارد.

وی با بیان اینکه الان سهم حمل و نقل عمومی در سفرهای تهران ۱۳ درصد است، در حالی که باید به ۵۰ درصد برسد؛ افزود: ۳ تا ۳.۵ درصد حجمی گوگرد در گازوییل استفاده می‌شود در حالی که استاندارد بین المللی نیم تا ۲ دهم و استاندارد ملی ۸ دهم است. ما استاندارد اجباری را در کشور تصویب نکردیم.

بیشتر بخوانید:یک پژوهشگر:جمعیت مطلوب برای تهران ۳ و نیم میلیون نفر است

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها