پزشکان در طب قدیم، از آب کرفس برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میکردند.
برگهای این گیاه، دارای ویتامین A فراوانی است و ساقههای آن سرشار از ویتامینهای B1,B2,B6 و C و نیز مقادیر زیادی پتاسیم، اسیدفولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سدیم و اسید آمینه است.[نکته بهداشتی روز: اهمیت اسید فولیک]
برخی از خواص آب کرفس:
با سرطان مقابله میکند: طبق یافتههای محققان در دانشگاه نیوجرسی، کرفس دارای ترکیباتی است که از پخش سلولهای سرطانی پیشگیری میکند و دارای ترکیبی به نام استیلنیکس است که رشد سلولهای تومور را متوقف میکند.
سطح کلسترول را کاهش میدهد: تحقیقات نشان دادهاند که وجود ترکیب شیمیایی در کرفس، به نام "بوتیل فتالید" باعث کاهش سطح کلسترول بد و زیانبارخون میشود.[کلسترول؛خوببدیازشت؟!]
به هضم غذا کمک میکند: طی زمان آبگیری، مواد مغذی خاصی در فیبر این گیاه آزاد میشود که به اجابت مزاج کمک میکند و به این ترتیب از آب کرفس میتوان به عنوان یک ملین طبیعی و ضد یبوست استفاده کرد.
ادرار آور است: پتاسیم و سدیم موجود در آب کرفس تنظیم کنندههای قوی مایعات بدن هستند و به تولید ادرار کمک میکنند و بدن را از وجود مایعات اضافی خلاص میکنند. [نکتهبهداشتیروز: پتاسیمبخورید]
ضدالتهاب است: آب این گیاه در موارد التهاب مفاصل و انقباض عضلانی ماهیچه استفاده میشود وهمچنین سختی التهابات در بیماریهایی مانند آسم و آرتروز را کاهش میدهد.
فشارخون را کاهش میدهد: تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانه آب کرفس به مدت یک هفته، تاثیر فوقالعادهای روی پایین آوردن فشارخون خواهد داشت.
رفع بیخوابی میکند: مواد معدنی موجود درآب این گیاه، خاصیت آرامبخشی روی سیستم عصبی دارند.
به کاهش وزن کمک میکند: با مصرف روزانه آب کرفس، ولع خوردن شیرینیجات، از بین میرود.
از ایجاد سنگ جلوگیری میکند: مصرف آن به شدت به افراد درگیر با سنگ کلیه و سنگهای مجاری ادراری توصیه میشود. آب کرفس از بین برنده قوی سموم بدن و به دنبال آن شکستن و حذف سنگها در بدن میشود.