تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۸

آرش نهاوندی: فصل مدارس فرا می‌رسد و بازهم احتمال ابتلا به بیماری‌های مسری ناشی از حضور دانش‌آموزان در کنار هم در مدارس افزایش می‌یابد.


به‌منظور جلوگیری از تسری بیماری به‌ویژه بیماری‌های واگیرداری که از آلودگی‌ ناشی می‌شود، رعایت توصیه‌های بهداشتی در این زمینه لازم است.

اما چه نکاتی باید رعایت شود تا احتمال تسری بیماری میان دانش‌آموزان در فضای مدارس کاهش یابد؟
اصلی‌ترین موردی که باید در این زمینه مد نظر قرار گیرد بهداشت دستان است. دستان به‌دلیل تماس مستقیم با مواد خوراکی و دست دیگران به هنگام دست دادن می‌تواند در محیط‌ها اصلی‌ترین منبع ناقل میکروب‌های آلوده باشد. از همین رو مسئولان بهداشتی و مسئولان مدارس باید تأکید بسیار زیادی بر شست و شوی دست دانش‌آموزان به‌ویژه هنگام خروج آنها از دستشویی داشته باشند و آموزش‌های صحیح شستن دست به دانش‌آموزان نیز مد نظر قرار گیرد.

علاوه بر اینها، والدین باید به فرزندان دانش‌آموز خود بیاموزند که قوانین مدرسه را بشناسند و به آن احترام بگذارند؛ وسایل شخصی مانند لیوان و دستمال را هر روز به همراه خود به مدرسه ببرند، برای نوشیدن آب در مدرسه از لیوان خود استفاده کنند، برای بهداشت فردی خود اهمیت قائل شوند و حداقل 2بار در هفته استحمام کنند، موهای خود را مرتب نگه دارند، جوراب‌های خود را مرتب بشویند و با ظاهری آراسته به مدرسه بروند، به تغذیه خود در مدرسه اهمیت بدهند و از مصرف مواد خوراکی کم ارزش مانند چیپس و پفک خودداری کنند ، برای میان وعده از لقمه‌های خانگی یا میوه‌های پوست کندنی استفاده کنند، اگر مواد خوراکی میان وعده را از بوفه مدرسه تهیه می‌کنند، مواد خوراکی‌ای را بخرند که دارای بسته بندی، مهر استاندارد و نشانی محل کارخانه باشد، از فروشندگان دوره‌گرد اطراف مدرسه خوراکی نخرند. صبح‌ها قبل از رفتن به مدرسه، حتماً صبحانه بخورند تا برای فراگیری درس‌ها انرژی کافی داشته باشند.

خواب و استراحت کافی داشته باشند. شب‌ها زود و به موقع بخوابند تا بتوانند صبح‌ها به موقع از خواب بیدار شوند و با نشاط باشند. برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنند که بتوانند حرکات ورزشی انجام دهند و به‌منظور حفظ سلامت پاها از کفش مناسب سن و فصل استفاده کنند.