به گزارش مهر، زهرا نوع پرست سرپرست سابق معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی اواسط آبانماه جاری اعلام کرده بود که تعرفه مهدهای کودک در 9 استان کشور با 10درصد افزایش نهایی شد و تأکید کرده بود که افزایش تعرفه قبل از ابلاغ در استان تهران ممنوع است.
از سوی دیگر سرپرست این سازمان نیز گفته بود که پیشنهاد افزایش شهریه مهدهای کودک در 9 استان به مرحله نهایی رسیده و کمیته سهجانبهای شامل وزارت بازرگانی، سازمان بهزیستی و اتحادیه صنفی مهدهای کودک تشکیل شده که به زودی میزان افزایش شهریه مهدهای کودک را تعیین میکنند.
این در حالی بود که علیهاشم مطوریان، سرپرست سابق بهزیستی استان تهران اوایل مهرماه مدعی شد که تا چند روز آینده نرخ شهریه مهدهای کودک در تهران ابلاغ میشود اما با وجود اعلام قبلی این سازمان مبنی بر نهایی شدن افزایش 10درصدی شهریه مهدهای کودک در 9 استان، در جدیدترین اظهار نظر احمد اسفندیاری گفته است که تا به امروز شهریه مهدهای کودک افزایش نیافته و کارگروهی در حال بررسی موضوع است.
افزایش و ابلاغ تعرفههای جدید در برخی استانها
اعلام اخیر سرپرست سازمان بهزیستی مبنی بر افزایش نیافتن شهریهها و ابلاغ نشدن آنها در حالی است که مدیرعامل کانون همیاری و توسعه مهدهای کودک میگوید: تعرفه جدید در برخی استانها ابلاغ شده است.فاطمه دعایی رئیس هیأت مدیره کانون همیاری و توسعه مهدهای کودک با بیان اینکه از جزئیات افزایش تعرفهها در این استانها اطلاع کامل ندارد، ادامه میدهد: در جلسه آیندهای که با مدیران مهدهای کودک استانها داریم جزئیات این افزایش تعرفهها را بررسی و اعلام میکنیم.
وی در مورد ابلاغ تعرفه مهدها در استان تهران نیز میگوید: مطمئن هستیم که به زودی نظم بر این مسئله حاکم شده و بخشنامه ابلاغ خواهد شد چراکه هم اکنون بهدلیل تغییرات مدیریتی در سازمان بهزیستی برخی مسائل از نظم خارج شده است.
دعایی با تأکید بر اینکه بدون شک شهریه مهدها در سالجاری افزایش مییابد، گفت: امکان ندارد که نرخها ثابت بماند؛ در وضعیتی که قیمت مواد غذایی از ابتدای سال افزایش چشمگیری داشته یا دستمزد کارکنان طبق قانون وزارت کار افزایش یافته و حتی اجاره مکان مهدها نیز با افزایش روبهرو بوده پس چطور امکان دارد که شهریه مهدها افزایش پیدا نکند؟
تعیین شهریه سلیقهای
تعیین تعرفه مهدها از فرمول خاصی پیروی نمیکند اگر چه مسئولان بهزیستی اعلام میکنند که محل استقرار و یا نوع آموزشهایی که ارائه میشود مبنای تعیین شهریه است.رئیس هیأت مدیره کانون همیاری و توسعه مهدهای کودک در این زمینه تأکید میکند که تعیین شهریه مهدها در استانها سلیقهای است.
به باور وی، این میزان بستگی به فردی دارد که در رأس کمیته استانی تعیین شهریه قرار دارد و نظرات فردی در این زمینه بسیار مؤثر است. شهریه مهدهای کودک در سال88، 33 تا 186هزار تومان محاسبه شد.
چالش بهزیستی بعد از 8 ماه
در حالی که باید تا پایان شهریور ماه شهریه مهدهای کودک تعیین و توسط بهزیستی ابلاغ میشد هنوز با گذشت 8 ماه از سال سرپرست این سازمان اعلام میکند که کارگروهی در حال بررسی موضوع است و باید مدیران مهدها طبق تعرفه سال 88 شهریه دریافت کنند. این در حالی است که بسیاری از مهدها شهریه خود را بهدلیل بیشتر شدن هزینهها و جلوگیری از ورشکستگی افزایش دادهاند.
نارضایتی خانوادهها، شکایت مدیران
اگر چه اغلب خانوادهها از بالا بودن شهریه مهدها ناراضی هستند اما از سوی دیگر مدیران مهدها نیز معتقدند که شهریههای دریافتی کفاف مخارجشان را نمیدهد. در این زمینه فاطمه دعایی میگوید که در بسیاری از مهدها هزینه و شهریه دریافتی تقریبا برابری میکند.
وی ادامه میدهد: در بسیاری از مهدها نیز تنها بهاندازه حقوق یک کارشناس برای مدیران سود باقی میماند در حالی که 90درصد مدیران تحصیلات لیسانس دارند.