همشهری‌آنلاین: تلاش نمایندگان کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی برای افزایش سرعت اینترنت کاربران خانگی از 128 کیلوبیت فعلی به نتیجه نرسید.

به گزارش ایرنا، علی مطهری رئیس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب طرح برداشتن محدودیت از سرعت اینترنت 128 کیلوبیت کاربران خانگی ‌در مجلس قبل از تصویب قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه ‌گفت: این طرح کمیسیون صنایع به تصویب نهایی نرسید.

وی افزود: هر چند طرح افزایش سرعت اینترنت در مجلس شورای تصویب نشد، اما در ماده 49 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه کشور بر موضوع گسترش شبکه ملی اطلاعات یا اینترانت تاکید شده است.

بر اساس ماده 49 قانون برنامه پنجم توسعه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است نسبت به توسعه شبکه ملی اطلاعات امن و پایدار با پهنای باند مناسب اقدام و با استفاده از توان و ظرفیت بخش غیر دولتی، امکان دسترسی گسترده و پر سرعت را برای کلیه کاربران این شبکه فراهم کند.

رئیس انجمن شرکت‌های اینترنتی یکی دیگر از دلایل توسعه نیافتن اینترنت کشور را محدودیت‌های سرعت اینترنت برای کاربران خانگی دانست و گفت: میانگین سرعت اینترنت خانگی در ایران در پایین جدول مقایسه بین‌المللی قرار دارد.

'‌مسعود ریاضیات چندی پیش در خصوص این استدلال که سرعت 128کیلو بیت بر ثانیه برای کاربر خانگی کافی است، گفت: این طرز برخورد مانند آن است که بگوییم یک جاده باریک آسفالته داریم و کافی است و لزومی ندارد بزرگراه بسازیم.

به گفته ی وی همان‌طور که توسعه شبکه جاده‌ای و ساخت جاده‌های عریض موجب رشد اقتصادی می‌شود، دردنیای دیجیتال امروز وجود پهنای باند پرسرعت اینترنت نیز بستر رشد اقتصادی است.

وی تاکید کرد امروزه اینترنت یک وسیله لوکس و تفننی نیست، یک بستر ضروری برای پیشرفت اقتصادی است و رشد اینترنت موجب رشد اقتصاد کشور می‌شود.

به گفته ریاضیات دولت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، تجارت الکترونیک، آموزش الکترونیک و بالاخره رشد فرهنگ شهروندی الکترونیک باعث شتاب بخشیدن به تولید و بهره‌وری و شکوفایی اقتصادی و از طرف دیگر باعث کاهش آلاینده‌های محیط زیست، کاهش مصرف بنزین و کاهش صرف وقت و انرژی می‌شود.

سیاست های کلی در زمینه اینترنت از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت ارشاد و کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه تعیین و ابلاغ می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها