عباس رجایی عضو کمیسیون کشاورزی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه چهارم توسعه باید سالانه 400 هزار هکتار زمین نوسازی شود، اظهار کرد: این درحالیاست که به علت کمبود بودجه تاکنون تنها 40 هزار هکتار از اراضی کشاورزی نوسازی شدهاند.
وی با تاکید براینکه افزایش سهم درآمدهای حاصل از صادرات غیرنفتی و افزایش امکان اشتغالزایی با توسعه هرچه بیشتر بخش کشاورزی میسر خواهد شد، گفت: با وجود آنکه باید طبق قانون 10 درصد از منابع حساب ذخیره ارزی برای سرمایهگذاری در این بخش اختصاص یابد، اما تاکنون این مهم محقق نشدهاست.
بر اساس لایحه بودجه سال آینده میزان اعتبار اختصاصی به وزارت جهاد کشاورزی از درآمدهای عمومی لایحه بودجه 994 میلیارد و 500 میلیون ریال و پیش بینی درآمد حاصل از واگذاری داراییهای سرمایهای 252 میلیارد و 750 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
این گزارش حاکی است: طبق جدول مربوط به هزینههای وزارت جهاد کشاورزی در لایحه بودجه 86 ،هزینههای عمومی 383 میلیارد تومان ، هزینه تملک داراییهای سرمایهای برای اعطای تسهیلات ارزان قیمت سرمایهگذاری به مقدار 643 میلیارد و 957 میلیون تومان و هزینه اختصاصی وزارت جهاد کشاورزی 78 میلیارد و 151 میلیون تومان برآورد شده است.
همچنین بر اساس تبصره 3 لایحه بودجه سال آینده ، مقرر شده است به منظور تشویق بخش غیر دولتی به ایجاد انبارها و سیلوهای گندم، مسؤولان وزارت بازرگانی مجاز باشند به ازای هر ماه نگهداری گندم توسط بخش غیردولتی، کارخانههای آردسازی و کشاورزان، تا 2 درصد قیمت خرید گندم سال مذکور را از محل یارانه گندم و آرد به عنوان حق انبارداری در انبار یا سیلو پرداخت کنند.
این گزارش میافزاید: طبق بند «د» تبصره 3 قانون بودجه سال 86 مقرر شده است به منظور تسریع در احداث و تکمیل پروژههای آبیاری و زهکشی فرعی و تشویق سرمایهگذاران بخش غیر دولتی و تعاونیهای تولیدی، تشکلهای آببران و شرکتهای سهامی زراعی و در اجرای مفاد بند«ط» ماده 17 و بند« الف» ماده 18 قانون برنامه چهارم توسعه، به وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی اجازه داده میشود از محل اعتبارات طرحهای تملک داراییهای سرمایهای مربوط ، اعتبارات مورد نیاز برای احداث و تکمیل پروژههای موصوف را تا سقف60 درصد بهعنوان سهم دولت به صورت بلاعوض و 40 درصد به عنوان سهم بهرهبرداران در قالب تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری تامین و پرداخت کند.