همشهری آنلاین: در حالی که عرضه‌ چای فله‌ای به دلیل جذب بالای آلودگی‌های هوا ممنوع بوده و همچنین واردات بسته‌های خارجی چای با وزن زیر 10 کیلوگرم ممنوع‌ است، در مغازه‌های شاهد عرضه این محصولات ممنوعه اعم از چای فله‌ای و بسته‌های چای خارجی قاچاق هستیم که هیچ برخوردی با آن صورت نمی‌گیرد.

به گزارش ایسنا، سالانه 100 هزار تن چای مورد نیاز و مصرف جامعه‌ی ایرانی است که حدود 60 هزار تن آن غیرقانونی، 35 هزار تن قانونی و پنج هزار تن از چای تولید داخل تامین می‌شود.

 فروش و عرضه‌ی چای فله‌ای به دلیل جذب بالای رطوبت هوا و آلودگی در چای، ممنوع است اما عرضه و فروش گونی‌های چای در مغازه‌های عمده و خرده‌فروشی سطح شهر را شاهد هستیم و برخوردی با این موضوع نمی‌شود.

 همچنین در حالی‌که طبق قانون گمرک جمهوری اسلامی واردات چای بسته‌بندی شده در خارج با وزن کمتر از 10 کیلوگرم ممنوع بوده و ترخیص نمی‌شود، مغازه‌ها مملو از انواع برند‌های چای خارجی با بسته‌بندی‌های کمتر از وزن 10 کیلوگرم است.

 به گفته‌ نعمت یاورزاده - مدیر اجرای سندیکای چای شمال سازمان بازرسی نظارت بر قیمت‌ها باید در بنگاه‌های فروش، از عرضه‌ی کالاهای قاچاق جلوگیری کند.

 از سوی دیگر در حالی‌که به ‌ازای خرید و صادرات هر کیلو چای ایرانی، مجوز واردات دو کیلوگرم چای خارجی بدون تعرفه به تجار داده می‌شود، حواله‌های چای خریداری نمی‌شود و بازار قاچاق چای داغ‌ داغ شده است؛ به‌طوری که چای ایرانی با چای خارجی مخلوط و به عنوان چای خارجی با قیمت بالا در بازار فروخته می‌شود.

 گفتنی است؛ واردات چای 34 درصد تعرفه دارد و برای واردات رسمی هر کیلو چای خارجی معادل هزار تومان باید پرداخت شود.

راه‌های شناسایی چای طبیعی از چای تقلبی:

 - چای طبیعی فقط در آب جوش و در حالت دم‌کشیدن به رنگ می‌آید، اما چای‌ تقلبی به دلیل وجود اسانس رنگ در آب سرد هم به رنگ می‌آید.

 - چای تقلبی به دلیل وجود اسانس‌ها و مواد حل‌نشدنی،‌ محلول را کدر و با لایه چربی همراه می‌کند به طوریکه رنگ آن به ظرف باقی می‌ماند و در آب جذب نمی‌شود که این مواد برای بدن سرطان‌زا است.

منبع: همشهری آنلاین