همشهری آنلاین: در اتحادیه اروپا باقی بمانیم یا از آن خارج شویم؟ این سئوالی است که سالهاست ذهن سیاستمداران بریتانیایی را بخود مشغول کرده است. بدبینان به اتحادیه اروپا، کامرون را می‌ستایند، اما این همه ماجرا نیست

پاسخ منفی اخیر دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا به آلمان و فرانسه، بار دیگر مسئله قدیمی تردید بریتانیایی‌ها درعضویت کشورشان در اتحادیه اروپا را زنده کرد. تصمیمی که به اعتقاد برخی ازمنتقدان موجب انزوای بریتانیا خواهد شد.

منتقدان می‌گویند کامرون، بریتانیا را در صحنه سیاسی اروپا منزوی کرده است

به گزارش یورو نیوز واقعیت این است که چشم انداز سیاسی امروز اروپا تفاوت‌های زیادی با گذشته دارد. بیست و هفت عضو ناهمگون و یک منطقه پولی مشترک شامل هفده کشور با یک بحران اقتصادی بی‌سابقه.... بحرانی که اعضای اتحادیه اروپا را لاجرم بسمت انعقاد عهدنامه‌ای جدید با هدف تقویت بنیان‌های مالی و اقتصادی قاره سوق می‌دهد.

دیوید کامرون مفادعهدنامه جدید را با منافع مردم بریتانیا متناقض دانست و از امضای آن خودداری کرد. تصمیمی که هر چند در داخل کشور مورد استقبال قرار گرفت، اما می‌تواند دست او را در نشست آتی سران اتحادیه اروپا ببندد.

  اسکاتلند برای جدایی از بریتانیا همه ‏پرسی برگزار می‌کند

از اینرو و در پی این فشارهاست که برخی از آگاهان برگزاری همه پرسی در این کشور را با هدف ماندن یا ترک اتحادیه اروپا اجتناب ناپذیر می‌دانند.

اما چه مخالفان و چه موافقان اجرای چنین همه پرسی‌ای می‌دانند که عملا پیش از انتخابات سال 2015 این کار امکانپذیر نیست...فرصتی تقریبا سه ساله برای هر دو گروه، برای تفکر بیشتر و در نهایت اتخاذ یک تصمیم درست تر.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها