ایسنا نوشت: طی ماه نخست امسال در حالی بیش از 2.3 هزار میلیارد تومان اسناد برگشت خوردهاند که این رقم در فروردین ماه سال 90 بیش از 1.3 هزار میلیارد تومان بود.
رشد هزار میلیارد تومانی چکهای برگشتی در فروردین ماه امسال نسبت به فروردین ماه سال گذشته در حالی است که تعداد چکهای برگشتی نیز طی این مدت 56 هزار برگ افزایش داشته است.
در ماه نخست امسال بیش از 391 هزار برگ چک و در ماه نخست سال گذشته بیش از 335 هزار برگ چک برگشت خورده است.
بر این اساس درصد اسناد برگشتی به مبادله شده نیز در فروردین ماه امسال از نظر تعداد 13.7 درصد و از نظر ارزش 5.6 درصد در حالی اعلام شده که این دو رقم در فروردین ماه سال گذشته به ترتیب 12.4 و 3.7 درصد بوده است.
این میزانها در سال 90 نیز به ترتیب 12.4 و 4.8 درصد بود. مقایسه این آمارها نشان میدهد در ماه نخست امسال میزان درصد اسناد برگشتی به مبادله شده در بالاترین سطح طی سالهای گذشته بوده است.
این رشد چکهای برگشتی در سالهای گذشته نیز مشاهده شده بود و در آخرین آمار، بانک مرکزی اعلام کرده بود طی سال 90 بیش از 35 هزار میلیارد تومان چک برگشت خورده است. این رقم بالاترین میزان چکهای برگشتی طی سالهای گذشته بوده است.
همچنین در واکنش به این تداوم رشد چکهای برگشتی بانک مرکزی محدودیتهایی را برای دارندگان چک برگشتی در نظر گرفته که از جمله آنها ندادن خدمات بانکی بوده است.