تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۹

همشهری آنلاین- ندا شریف: تخته گوشت یکی از پرمصرف‌ترین وسایل آشپزخانه است. طبیعی است که پس از استفاده و تماس با مواد غذایی اگر با اصول بهداشتی تمیز نشود، مرکز تجمع باکتری خواهد شد.

با روش‌های موثر زیر تخته‌ای تمیز و عاری از باکتری داشته باشید:

- در صورت عدم استفاده از تخته، آن را خشک نگه دارید.

- تخته را با آب داغ و صابون بشویید سپس آبکشی نمایید. از قرار دادن و خیس کردن آن داخل آب خودداری کنید. چون تخته آب را جذب و بعد از خشک شدن ترک خواهد خورد.

- با سرکه سفید محکم روی تخته بکشید تا ضدعفونی شود. این روش خوبی برای کسانیست که به مواد شیمیایی حساسیت دارند.

- پراکسیدهیدروژن %3 را روی دستمال کاغذی بریزید و تخته را با آن پاک کنید. این کار را بعد از تمیز کردن با سرکه انجام دهید تا باکتری‌های بیش‌تری از بین بروند.

- سفیدکننده ملایمی را انتخاب و روی تخته بریزید. قبل از آبکشی، چند دقیقه صبر کنید. به جای آن همچنین می‌توانید از سرکه نیز استفاده کنید.

- می‌توانید از دستمال کاغذی برای خشک کردن استفاده کنید یا بگذارید در هوای آزاد خشک شود.

برای پاک کردن بوی تخته یکی از موارد زیر را دنبال کنید:

- روی تخته نمک یا جوش‌شیرین بمالید. چند دقیقه صبر کنید سپس آن را بشویید.

- روی تخته نمک بپاشید و نیمی از یکی از مرکبات را روی تخته بمالید. تخته را با آب داغ و صابون بشویید.

- روی تخته سرکه رقیق نشده بریزید و آبکشی کنید.

http://tlc.howstuffworks.com

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها