به گزارش مهر، عزتالله یوسفیان ملا درخصوص برداشت شبانه دولت و بانک مرکزی از حساب بانکها بابت مابهالتفاوت ارزی دریافتی اظهارداشت: مسئولان بانک مرکزی درجلسهای که با کمیسیون برنامه و بودجه مجلس داشتند؛ اعلام کرده اند این بانک مبلغی درحدود 42 میلیارد و 300 میلیون دلار به 18 بانک اعم از دولتی و خصوصی بابت هزینههای ارزی پرداخت کرده است.
وی با اشاره به اظهارات مسئولان بانک مرکزی مبنی بر اینکه مسئولان این بانکها از ارائه گزارش نسبت به صرف این مبالغ ارزی خودداری میکنند، گفت: درحقیقت مسئولان بانک مرکزی معتقدند این بانکها مرتکب تخلفاتی شده اند و نمی خواهند عملکردشان در رابطه با چگونگی صرف مبالغ ارزی شفاف سازی شود.
عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: براساس گفتههای مسئولان بانک مرکزی، برخی از این بانکها ارزدریافتی از بانک مرکزی را در بازار آزاد به فروش رساندهاند و برخی دیگر این ارزها را در قالب جایزه خوش حسابی به مشتریان خود دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی به جای اینکه برخورد قانونی با این بانکهای متخلف کند، خود مرتکب تخلف دیگری (برداشت شبانه از حساب بانکها) شده است که اصلا قابل توجیه نیست.
نماینده مردم آمل در مجلس اضافه کرد: اگر واقعا مسئولان بانک مرکزی اسناد و مدارکی دارند که نشان میدهد 18 بانک کشورحدود 42 میلیارد و 300 میلیون دلار، ارز بانک مرکزی را برای مصارف غیرقانونی هزینه کردهاند، بیایند در مجتمع اقتصادی دادسرای عمومی تهران علیه این بانکها اعلام جرم کنند تا در اسرع وقت به تخلف آنها رسیدگی شود نه اینکه اقدام به فرافکنی کنند.
- هم بانک مرکزی تخلف کرد هم بانکها
وی با تاکید بر اینکه در این موضوع هم بانک مرکزی و هم 18 بانک خصوصی و دولتی کشور مرتکب تخلف شدهاند که باید به صورت جداگانه به آن رسیدگی شود، گفت: اگر 42 میلیارد و 300 میلیون دلار پول بیت المال باعث اخلال در امر اقتصاد کشور شده است باید با همه مسببین آن از سوی قوه قضائیه برخورد جدی صورت گیرد.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور تصریح کرد: مسئولان 18 بانک کشور مکلف هستند ریز هزینه کرد ارز خود را بصورت شفاف ارائه دهند تا پیگیریهای لازم در رابطه با آن انجام شود.
وی با بیان اینکه کشور در شرایط ویژه اقتصادی به سر می برد، گفت: در مقطع 8 سال دفاع مقدس چنین شرایطی برای اقتصاد کشور بوجود نیامده بود که پول ملی ما با شمشیر ارز به دو نیم شود و ارزش آن به این صورت کاهش یابد.
به گفته این نماینده مجلس اگر ارز به اندازه کافی در بازار ارائه می شد بانکها مرتکب تخلف اقتصادی نمیشدند، ارزش پول ملی کاهش نمییافت و الان مشکل واردات دارو و مواد اولیه نداشتیم.
وی با ابراز تاسف از تصمیمگیری برخی از مسئولان کشورگفت: متاسفانه تا میگوئیم اخلال اقتصادی همه افکار متوجه امثال شهرام جزایریها می شود درحالیکه ممکن است یک وزیر و یک مسئول عالیرتبه هم با اتخاذ تصمیم اشتباه در امر اقتصادی کشور اخلال ایجاد کند.
عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: البته نمایندگان مجلس هم به سهم خود این موضوع را پیگیری خواهند کرد تا اگر حقی از بیت المال ضایع شده است آنرا طلب نمایند.