همشهری آنلاین: ایالت‌های آلمان خواستار ممنوعیت فعالیت ‌بزرگ‌ترین حزب راست‌گرای افراطی این کشور شدند. صدر ا‌عظم آلمان با اشاره به وجود مدارکی مؤثر برای ممنوعیت این حزب از "خطرات حقوقی" تلاش برای این ممنوعیت سخن گفت.

به گزارش دویچه وله، نخست‌وزیران همه ۱۶ ایالت آلمان روز پنج‌شنبه (۶ دسامبر) به اتفاق آرا خواستار به جریان انداختن دوباره ممنوعیت فعالیت حزب ناسیونال دمکرات آلمان (NPD) شدند.

ماتیاس پلاتسک (Matthias Platzeck)، نخست‌وزیر ایالت براندنبورگ در برلین گفت، رأی ایالت‌های آلمان این پیام روشن را انتقال می‌دهد که "دمکراسی ما حقیقی است" و به "توطئه‌ها " پاسخ داده خواهد شد.

او با اشاره به وقایع جنگ جهانی دوم و "فجیع‌ترین فاجعه آلمان و اروپا" گفت، این حزب باید با "مقاومت مصمم تمامی جامعه" آلمان روبرو شود.

وی ادامه داد: «به همین دلیل از دولت و مجلس آلمان می‌خواهم به تصمیم ما بپیوندند.»

موضع دولت سال آینده اعلام می‌شود

دولت آلمان در سال آینده (۲۰۱۳) موضع خود در مورد ممنوعیت فعالیت حزب ناسیونال دمکرات آلمان (NPD) را اعلام خواهد کرد.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان می‌گوید، دولت آلمان هنوز در این زمینه یکپارچه نیست و به اتفاق نظر نرسیده است.

قرار است که در سه ماه نخست سال ۲۰۱۳ در باره ممنوعیت فعالیت حزب ناسیونال دمکرات آلمان تصمیم گرفته شود. دولت باید مجموعه‌ا‌ی هزار صفحه‌ای از مدارک و شواهد علیه بزرگ‌ترین حزب راست‌گرای این کشور ر به مجلس کشور ارائه دهد.

آنگلا مرکل گفت، دولت به تصمیم ایالت‌های این کشور برای ممنوعیت فعالیت این حزب تفاهم نشان داده و آن را دنبال می‌کند، با این حال در این زمینه "خطرات حقوقی" وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.

زابینه لویت‌هویسرـ شارن‌برگر(Sabine Leutheusser - Scharrenberger)، وزیر دادگستری آلمان با اشاره به پاره‌ای "خطرات" به دیگر اعضای کابینه هشدار داد و گفت، این خطرات از زمان نخستین تلاش دولت برای ممنوع کردن فعالیت این حزب کاهش نیافته است.

وزیر دادگستری آلمان و چند تن از دیگر وزرای کابینه این کشور بر این اعتقادند که ممنوعیت فعالیت NPD موجب می‌شود که این حزب ‌تندروتر و خطرناک‌تر شود.
زابینه لویت‌هویسرـ شارن‌برگر، وزیر دادگستری آلمان زابینه لویت‌هویسرـ شنارن‌برگر، وزیر دادگستری آلمان

او در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی "دی ولت" هشدار داد، حامیان ممنوعیت فعالیت حزب ناسیونال دمکرات آلمان باید بدانند که این تصمیم ممکن است بر مبارزات انتخاباتی آنها تأثیری منفی بگذارد.

وی ادامه داد: «این خطر وجود دارد که ممنوعیت فعالیت NPD بعدا توسط دادگاه حقوق بشر اروپا لغو شود.»

به گفته وی، در آن صورت این شکست دوم آلمان در این زمینه تلقی خواهد شد و به همین دلیل هم باید در این مورد به اندازه کافی تأمل کرد.

آنگلا مرکل، صدر اعظم و هانس پتر فریدریش، وزیر کشور آلمان نیز به ممنوعیت فعالیت ناسیونال ‌دمکرات‌های آلمان به دیده تردید می‌نگرند.

شورای ایالتی ‌آلمان ممکن است ۱۴ دسامبر موضوع ممنوعیت فعالیت این حزب را به بررسی گذاشته و رسما در این باره تصمیم بگیرد.

شکست نخستین تلاش

پیش از این نیز در سال ۲۰۰۲ بحث ممنوعیت فعالیت حزب ناسیونال دمکرات مطرح شده بود. اما دیوان عالی آلمان در آن زمان به دلیل نقش مبهم مأموران نفوذی اطلاعاتی و امنیتی در این حزب از ادامه رسیدگی به این پرونده خودداری کرد.

نخست‌وزیر ایالت شلزویگ ـ هولشتاین پیش‌بینی کرده که کابینه آلمان به‌رغم اختلاف نظرهای موجود با ممنوعیت فعالیت راست‌گرایان افراطی موافقت خواهد کرد.

تورستن آلبیش (Torsten Albig) در این باره گفت، معتقد است که آنگلا مرکل نیز به این حرکت خواهد پیوست. آلبیش اظهار داشت: «غیر قابل تحمل است که حزب ناسیونال دموکرات با وجود مواضع راست افراطی خود توسط دولت تأمین مالی می‌شود.»

حزب ناسیونال دموکرات آلمان حدود بیست سال پس از جنگ جهانی دوم و در سال ۱۹۶۴ تاسیس شد.

بسیاری از سیاست‌شناسان و مورخان آلمانی معتقدند که در برنامه ‌و ادبیات این حزب، رگه‌های مشترک زیادی با "حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان" به رهبری آدولف هیلتر در پیش از جنگ جهانی دوم وجود دارد.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها