به گزارش شبکه پرس تی وی به نقل از خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه به نقل از کریستوس استیلیانیدس سخنگوی دولت قبرس در همین خصوص گفت: «کابینه توافق در مورد دریافت وام را مورد تایید قرار داده و تفاهمنامه نیز به همین منظور تسلیم پارلمان خواهد شد تا در مورد آن در کمیته مربوطه بحث و تبادل نظر انجام شود.»
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «تصویب توافقنامه مربوط به وام احتمالا پس از ۲۶ آوریل انجام خواهد شد.»
قبرس پیش از این با به رای گذاشتن شرایط توافقنامه مربوط به این بسته کمکی در پارلمان، باعث شگفتی مقامات اروپایی شده بود.
پتروس سلریدس دادستان عمومی قبرس در تاریخ شانزدهم آوریل با مشابه دانستن توافقنامه اعطای وام با یک پیمان و معاهده بینالمللی، اعلام کرد که مجمع باید در خصوص شرایط این توافق رای دهد.
بر اساس شواهد اولیه حدود نیمی از اعضای پارلمان قبرس که از ۵۶ کرسی برخوردار است، احتمالا با هزینههای بالای این بسته نجات مخالفت خواهند کرد.
بر اساس گزارشهای موجود، هزینههای مربوط به این توافق از ۱۷.۵ میلیارد یورو به ۲۳ میلیارد یورو افزایش یافته است که بیشتر فشار این امر بر دوش قبرس بحران زده خواهد بود.
حزب کمونیست AKEL و حزب سوسیالیست EDEK ، که در مجموع ۲۴ کرسی پارلمان قبرس را در اختیار دارند از اصلیترین مخالفان این توافق به شمار میروند.
جرج پردیکیس از نمایندگان پارلمان قبرس در تاریخ هجدهم آوریل با انتشار بیانیهای با اشاره به اتحادیه اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بینالمللی پول که از وام دهندگان بینالمللی قبرس محسوب میشوند، گفت: « ما برای آزادی جنگیدهایم ما جنگیدهایم که همچنان جمهوری قبرس باقی بمانیم. به نظر من این جنایت است که قبرس را به دست تروئیکا واگذار کنیم و اجازه دهیم که این کشور به یک مستعمره تبدیل شود.»
نیکوزیا در تاریخ ۲۵ مارس پیمان نجات را با تروئیکای اروپایی به امضا رساند و بر اساس آن مکلف شد، سپردههای بالغ بر یکصد هزار یورو در دو بانک بزرگ قبرس را مشمول مالیاتی بالغ بر ۶۰ درصد کند.