بهرغم کاهش 30درصدی مصرف شیر طی 2سال گذشته، افزایش هزینه تمامشده تولید و محققنشدن وعدههای مسئولان موجب شده تا سرانه مصرف 80کیلوگرمی شیر در کشور بازهم کاهش یابد.تولیدکنندگان شیر و لبنیات در حالی نسبت به افزایش چندباره قیمت شیر و لبنیات و کاهش شدید مصرف این محصولات هشدار میدهند که سال گذشته، دامداران و دولت تفاهمنامه عرضه شیرخام 930تومانی برای ثبات نسبی بازار را امضا کرده بودند و مقرر شده بود تا دولت با پرداخت نهادههای ارزان قیمت به دامداران از افزایش بیرویه نرخ شیر خام و لبنیات جلوگیری کند، اما شرکت پشتیبانی اموردام به تکالیف خود در این زمینه عمل نکرد.
زیان دامداران
نشست هفته گذشته کارگروه تنظیم بازار در حالی به تعویق افتاد که رئیس هیأتمدیره اتحادیه تعاونی دامداران ایران از دولت خواسته تا هرچه سریعتر با تشکیل جلسه تنظیم بازار از زیان بیشتر تولیدکنندگان جلوگیری کند. به گفته سیروس روستا، شرکت پشتیبانی امور دام در 3ماه پایانی سال گذشته یکطرفه تفاهمنامه سهجانبه تنظیم بازار شیر و لبنیات را فسخ کرد و قیمت هر کیلوگرم جو، ذرت و کنجاله سویا را بهترتیب 60، 100و 150تومان افزایش داد.
کره به بازار نرسید
چانهزنی برای افزایش قیمت شیر و لبنیات در حالی ادامه دارد که وعدههای مسئولان برای ترخیص کره وارداتی از گمرکات کشور و عرضه آن به بازار برای جلوگیری از کمبود و گرانی این فراورده هنوز محقق نشده است.روز گذشته مسئولان وزارت صنعت و اتحادیههای لبنی از تأمین ارز مرجع و عرضه کره وارداتی به بازار در آینده نزدیک خبر داده و اعلام کردند که با توجه به تأمین ارز مورد نیاز واردات کره، بخش خصوصی بهزودی کره مورد نیاز را به بازار تزریق میکند. پیش از این رضا باکری، رئیس انجمن تولیدکنندگان مواد لبنی نیز در گفتوگو با همشهری از امضای قرارداد تأمین ارز و عرضه کره وارداتی به بازار در هفته گذشته خبر داده بود.