آن زمان در مجلهی «پاپیولار ساینس»* مطلبی با نام «علم هرگز متوقف نمیشود» چاپ شده و نویسنده در آن تصوراتش را از آیندهی علم و دنیا به تصویر کشیده.
خواندن این مطلب بعد از 66 سال خالی از لطف نیست. هماکنون میتوانیم بگوییم کدامیک از پیشبینیهای 66 سال پیش درست از آب درآمده و کدام نه. راستی، تصور شما از آیندهی جهان در 66 سال بعد چیست؟
Popular Science*
«الگوبرداری از فتوسنتز شاید یکی از بزرگترین خواستههای دانشمندان باشد. این که دانشمندان نور خورشید و آب را بگیرند و گلوکز و اکسیژن تولید کنند. بدون این که خطری برای زمین داشته باشد. اگر تلاش دانشمندان منجر به تولید میوه شود، دورانی طلایی برای آدمها به وجود خواهد آمد.»
- به نظر شما چند سال دیگر چنین ایدهای به وقوع خواهد پیوست؟
«یکی از هدفهای بزرگ دانشمندان، تبدیل مستقیم انرژی اتمی به برق، بدون ایجاد حرارت است. به نظر میرسد یکی از راههای آن از طریق قرار دادن پایانههای فلزی در یک تودهی اورانیوم و تولید برق از یک باطری باشد. شاید موتورهای آینده هم از اتم بهعنوان سوخت استفاده کنند.»
- ماشینهای اتمی؟ عجیب اما منطقی!
«شبکههای رادیویی، تماسهای تلفنی، تلگراف و فکس با امواج کار خواهند کرد. کنترل هواپیماها از راه دور با امواج امکانپذیر خواهد شد. پهنای تلفن آنقدر گسترده میشود که هر خانه در شهرهای 10 هزار نفری هم میتواند طول موج خودش را داشته باشد. شبکههای تلویزیونی به کمک ایستگاههایی در هواپیماهای در حال چرخش و یا حتی در ایستگاههای امواج ماکروویو در کرهی ماه گسترش پیدا خواهند کرد!»
- ارسال امواج از کرهی ماه؟ چه ذهن خیالپردازی!
«با پیشرفت دانش و فناوری و زیاد شدن تعداد کارخانهها، احتمالأ معماران چنین شهرهایی را در آینده خواهند ساخت. شهرهایی که پر از بزرگراه است و ترافیکش بیداد میکند. کمربندیهای شهر ساخته میشوند که مشکل ترافیک را تا حد زیادی برطرف کنند.»
- آیا امروز قیافهی شهرها به این پیشبینی نزدیک شده است؟
«هواشناسان در تلاشاند که بادهای سرد را کنترل کنند. دیوار پارکها، حیاطها و خانهها، گرمای خورشید را در تابستان مهار کرده و به آسمان بر گردانند. بهتر است هواپیماها به آسمان بروند و با پاشیدن یخ خشک موجب باریدن برف شوند تا طوفان هم نیاید!»
- چه فکرهای عجیبی داشتند این قدیمیها!
«تا 40 سال بعد (یعنی سال 1987) آن قدر صنعت حمل و نقل متحول خواهد شد که همه مات و مبهوت خواهند ماند! از هواپیماهایی که مدت زمان زیادی میتوانند پرواز کنند گرفته تا روباتهایی که با سرعت مافوق صوت دور زمین خواهند چرخید. سفر سریع به فضا ممکن خواهد شد و انسان به مریخ و ماه خواهد رفت و سریع بازمیگردد تا دیدههایش را بنویسد!»
- سفر به مریخ،رؤیایی که هنوز به واقعیت تبدیل نشده است!