چشمهای حشرات همیشه منبع الهام دانشمندان و عکاسها بوده است. در واقع مکانیزم این چشمها برای سازندگان این دوربین بسیار فریبنده است. چشمهای حشرات میدان دید گستردهای دارد، همچنین حساسیت بالا به حرکت و عمق نامحدود.
این دوربین که دارای صدها سنسور کوچک عکس است، به ساختمان چشم حشرات میماند که به آن میگویند ریزچشمک یا اوماتیدیوم. اوماتیدیوم نام هر واحد بینایی چشم مرکب حشرات است.
هر کدام از این واحدهای تصویری، دارای یک لنز کوچک و صفحه محافظ سیلیکونی است که نور را به آشکارسازها منتقل میکند.
خیلی سخت است که دنیا را از دید یک حشره ببینیم، اما این دوربین جدید تا حدی دنیای دید حشرهای مثل مگس یا زنبور را به تصویر میکشد. دنیایی متشکل از تصاویر کوچک ترکیب شده با یک تصویر بزرگ.
مورچه آتشین، نوعی مورچه ساکن در آمریکای جنوبی است که گازهای وحشتناکی از انسان میگیرد و دستهای از آنها میتوانند نوزاد یک انسان را بخورند. این مورچه روی لنزی نشسته است که از ساختمان چشم خودش الهام گرفته شده.
در پژوهشهای آزمایشی این دوربین حدود 160درجه میدان دید داشته است. ویژگیایی که تاکنون هیچ دوربینی دارای آن نبوده است. تا پیش از این دوربین، برای داشتن یک عکس با میدان دید بیشتر، مدام باید دوربین را بچرخانیم و از زاویههای مختلف عکس بگیریم.
این لنزهای قابل انعطاف و آشکارسازهای نوری در ورقهای مسطح روی هم سوار میشوند و نیمکرهای متورم شبیه به گنبد درست میکنند. اولین دوربین چشم حشرهای دارای 180واحد تصویری است، اما دانشمندان این پروژه میگویند، این رقم میتواند به میلیون هم برسد.