این اختراعات و ایدهها خبرهای خوبی برای ما هستند. این که امکان استفاده از انرژیهای پاک در زندگی روزمرهی ما فراهم شود و با این همه ساخت و ساز، اندک جایی هم به رشد گیاهان بدهیم، اتفاق خوبی است.
با استفاده از محصولات و اختراعات دوستدار محیطزیست، آسیب کمتری به زمین وارد میکنیم
و مجموعهی این تلاشها باعث میشود منابع و زیباییهای کرهی زمین بیشتر بماند و دنیای زیباتری داشته باشیم.
کت و شلوار، ساخت باکتری
برخی از این تلاشها در نوع خودشان جالب و عجیب هستند، مثلاً دانشمندان در حال کار بر روی پارچهای هستند که از مواد طبیعی تشکیل شده باشد. تعدادی باکتری را به یک مادهی قندی دارای مخمر اضافه میکنیم و بعد چند هفته صبر میکنیم تا تغییراتی در آن به وجود آید. بدون استفاده از انرژی خاصی، مادهای به وجود میآید که بعد از خشک شدن چیزی شبیه چرم خواهد بود. حالا وقت چیست؟ رنگش کنیم و یک کت زیبا با آن بدوزیم!
پلی که هر روز بزرگتر میشود
پل زنده یا پل درختی که چیز جدیدی نیست. خیلی از درختان سر خم میکنند و میشود از آنها برای رد شدن از عرض رودخانه استفاده کرد. اما اینکه با دخالت انسان بتوان این پلها را مقاومتر کرد و درست به آنجایی که لازم است هدایت کرد، کاری است که فکر بیشتری میطلبد. فکرش را بکنید، با ساخت هر پل به جز هزینه و انرژی، خسارتهای زیادی به محیطزیست وارد میشود. اگر بتوان در جاهایی که امکان دارد، با هدایت درست مسیر رشد درختان، آنها را به پل تبدیل کرد، نه درختی قطع خواهد شد و نه از مواد شیمیایی استفاده خواهیم کرد و تازه هوا هم پاکتر خواهد بود.
درست مثل این پل زیبا که در هند شکل گرفته است. مهندسان ریشههای یک درخت کائوچو را طوری هدایت کردند که به شکل یک پل مقاوم دربیاید و با کمترین دخالت انسان، سالها زندگی کند و مردم هم از آن استفاده کنند!
چای بنوش و گوشی را شارژ کن!
این روزها کمتر خانهای میتوان پیدا کرد که در آن از وسیلههای برقی شخصی خبری نباشد. از گوشی تلفن همراه گرفته تا دستگاههای پخش موسیقی و بازی و... این دستگاهها برای به کار افتادن، به برق نیاز دارند و این یعنی بالا رفتن میزان مصرف انرژی که در نهایت باعث تخریب محیطزیست میشود. برای همین مدتهاست دانشمندان تلاش میکنند انرژی مورد نیاز این دستگاهها را به روشهای دیگری تأمین کنند. یک نمونهی جدید، شارژر حرارتی است که خیلی به درد کارمندان میخورد.
این دستگاه، انرژی حرارتی را به برق تبدیل میکند. فقط کافی است لیوان چای داغ را روی آن بگذاریم و سیمش را به گوشی وصل کنیم. زیر لیوانی جادویی ما گوشی را شارژ خواهد کرد. اما این همهی ماجرا نیست. این شارژر حتی با نوشیدنیهای سرد هم کار میکند. سمت قرمز شارژر برای نوشیدنیهای داغ و سمت آبی برای نوشیدنیهای سرد.
در ساخت این وسیله از موتور استرلینگ الهام گرفته شده است. یک موتور حرارتی که بازدهیاش بیشتر از موتورهای بنزینی و دیزلی است.