به گزارش دویچه وله، در ابتدا قرار بود اخبار محلی برای مردم شهر "چلیابینسک" در جنوب غربی روسیه پخش شود؛ گزارشهایی از پرورشدهندگان خوک، واحدهای گشتی پلیس و خرید دستگاههای جدید برای بیمارستان. اما در میانه برنامهها، ناگهان عبارت "عصر پوتین" روی صفحه تلویزیون نقش بست. در ادامه تصاویری از عملیات خشن پلیس، زرهپوشها و مردمی پخش شد که در اعتراض به سیاستهای دولت روسیه بر روی دهان خود چسب زده بودند.
این تغییر برنامه نه ایرادی فنی، که از قرار معلوم انتقام یکی از کارمندان ناراضی شبکه تلویزیونی از روسای مافوق خود بوده است.
آنگونه که پایگاه اینترنتی اشپیگل به نقل از "Uralpolit.ru" مینویسد، کارگردان تلویزیونی مسبب ماجرا، هنرمند موسیقی راک ۲۵ سالهای به نام دیژ لبدوف (Dij Lebedew) است. او از مارس سال جاری (۲۰۱۳) در این شبکه کار میکند و چندی پیش با هیئت مدیره دچار اختلاف شده است.
نشریه "تلگراف" به نقل از رئیس این شبکه تلویزیونی نوشته که «کارگردان بدون اجازه دست به این اقدام زده است. وی تصاویر را لابهلای برنامه مونتاژ کرده تا برای هیئت مدیره دردسر ایجاد کند.»
میخائیل خودوروفسکی
این دو دقیقه برنامه انتقادی علیه پوتین ظاهرا در پایان ماه ژوئیه از تلویزیون روسیه پخش شده است. به نوشته تلگراف، کارمند ناراضی اخراج شده و رئیس او در حال پیگیری امکان شکایت از اوست.
دولت روسیه شبکههای تلویزیونی را کنترل میکند و دستاندرکاران برنامههای تلویزیونی عموما روابط خاص خود را با کرملین دارند.
تصاویر پخششده ظاهرا بخشی از برنامه مستندی بودهاند که در سال ۲۰۱۱ از شبکه روسیزبان "PIK" در گرجستان پخش شد. دو کشور با هم اختلاف دارند. این اختلاف ۵ سال پیش به جنگی یک هفتهای انجامید.
در این مستند رابطهای بین ولادیمیر پوتین و چند مورد قتل برقرار میشود. این مستند از جمله حاوی تصاویری است از آنا پولیتکوفسکایا، روزنامهنگار منتقد در روسیه که در مورد نقض حقوق بشر در چچن گزارش میداد. وی هفتم اکتبر ۲۰۰۶ در مقابل آپارتمانش به ضرب گلوله به قتل رسید. آمران این قتل تا امروز مشخص نشدهاند.
در این مستند همچنین به دستگیری میخائیل خودورکوفسکی، منتقد زندانی پوتین، و قتل سرگئی ماگنیتسکی پرداخته میشود. ماگنیتسکی وکیلی بود که در سال ۲۰۰۹ در پی شکنجه در یکی از زندانهای روسیه درگذشت. مأموران روسی متهم به شکنجه او هستند. آمریکا در این پرونده روسیه را به نقض شدید حقوق بشر متهم کرد.
در مستند انتقادی، صدایی روی تصاویر میگوید: «عصر پوتین انتقاد همه گروههای مدافع حقوق بشر را به سوی روسیه سرازیر کرد» و «در زمان زمامداری ولادیمیر پوتین آزادی بیان، حق تجمع آزادانه - آزادی در معنای عام آن - مدام سرکوب شد».
بر این اساس، فساد در روسیه ابعادی خارج از تصور به خود گرفته است. به ادعای سازندگان این مستند، روسیه از نظر رشوهخواری در ردیف کشورهایی چون توگو و اوگاندا قرار گرفته است.