ناصر ریاحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اینکه برخی از واردکنندگان دارو از توقف ترخیص دارو از گمرک فرودگاه امام خبر دادهاند، گفت: این موضوع را بررسی کردیم و براساس گزارشهای دریافتی از شرکتهای بزرگ و کوچک واردکننده دارو مشخص شد که ترخیص دارو همچنان ادامه دارد و مشکلی برای آن پیش نیامده است.
او با اشاره به اینکه تا پایان هفته قبل حدود دو سوم از داروهای انباشت شده در گمرک فرودگاه امام ترخیص شدند، افزود: اگر هم مشکلی در مورد نوع ارز اختصاص یافته به واردات دارو وجود داشته باشد مربوط به بعد از ترخیص دارو از گمرک و مرحله قیمتگذاری دارو برای فروش در بازار میشود.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که روز گذشته یک عضو اتحادیه واردکنندگان دارو از توقف ترخیص داروهای وارداتی از گمرک فرودگاه امام خبر داد و دلیل این اتفاق را ابهام به وجود آمده در مورد نوع ارز اختصاص یافته به داروهای وارداتی دانست.
به گزارش ایسنا، دارو و برخی تجهیزات پزشکی سال قبل در اولویت نخست واردات کالا قرار داشتند و برای واردات نیز ارز مرجع دریافت میکردند اما بانک مرکزی از اوایل اردیبهشت امسال ارز مرجع واردات دارو را حذف و اعلام کرد که از این پس دارو صرفا با ارز مبادلهای وارد خواهد شد. با این وجود چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد که براساس تواقف انجام شده قرار است تا پایان سال به واردات کالاهای اساسی و نهادههای دامی با ارز مرجع وارد شوند.
بانک مرکزی در سال 1391 بیش از سه میلیارد دلار ارز مرجع به واردات دارو اختصاص داده بود. طی دو ماه نخست امسال هم حدود 500 میلیون دلار به واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص یافت.
تا پیش از آغاز ترخیص دارو بالغ بر 330 تن دارو و مواد دارویی در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) انباشت شده بود.