به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمودرضا جعفری رئیس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مراحل نخست کارآزمایی بالینی این دارو با حمایت موسسه بین المللی دی ان دی ای سویس به اتمام رسید و مرحله دوم کارآزمایی بالینی نیز با حمایت ستاد فناوری نانو انجام شده است.
وی اظهار داشت :در حال حاضر این دارو مراحل دریافت مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را طی می کند و سه تا شش ماه آینده وارد بازار خواهد شد.
جعفری انجام مطالعات حیوانی، انجام تمامی تستهای حساسیت چشمی و پوستی، مطالعات پایداری و آزمایش بر روی افراد سالم را از دیگر مراحل تحقیقاتی این دارو برشمرد که با موفقیت به اجرا در آمده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: در حال حاضر برای درمان بیماری سالک از داروی تزریقی گلوکانیتم استفاده میشود که عوارض جانبی برای فرد به همراه دارد اما داروی نانو لیپوزومی موضعی آمپوتریستین نوع B که برای درمان موضعی سالک مورد استفاده قرار میگیرد دارای اثرات موثرتر و عوارض کمتری برای بیمار دارد.
وی مدت اجرای مراحل تحقیقاتی این دارو را 10 سال اعلام کرد و اظهار داشت: این دارو در فرم نانولیپوزومی تولید شده است و از پوست عبور میکند و به قسمتهای عمقی پوست میرسد و منجر به درمان بیماری سالک میشود.
جعفری با بیان اینکه این دارو نخستین دارو در ایران و جهان است که علیه سالک پوستی کارایی موثری دارد، تاکید کرد: اخیرا با استفاده از این دارو یک کارآزمایی بالینی روی بیمارانی که مبتلا به سالک بودند انجام دادیم که در این بیماران نیز موثر واقع شد.