به تدریج از آذرماه 1358 گسترش پیدا کرده و حدود 600 کیلومتر از مرز را دراین منطقه پوشش داده بود و براساس طرح عملیاتی ابوذر که در خرداد 1359 توسط نیروی زمینی ارتش ایران تهیه شده بود، مأموریت داشت حرکت متجاوزین عراقی را به تأخیر انداخته و در مواضع سد کننده در مقابل دشمن دفاع نماید.
این مأموریت به همراه رزمندگانی از سپاه ، عشایر منطقه و پشتیبانی هوانیروز و نیروی هوایی ارتش ایران با موفقیت انجام گرفت و دشمن در ارتفاعات گاومیشان، کوره موش، قراویز، بازی دراز، تنگ حاجیان، چرمیان، داربلوط، بان سیران، کله جوب، ساوات ها، تنگ بیجار، تنگ بینا، ذیل و کنجانچم (منطقه عمومی غرب) متوقف گردید.
مأموریت مذکور در حالی انجام شد که کاهش استعداد نیروی انسانی ناشی از تقلیل خدمت وظیفه و تلفات ناشی از شرکت در عملیات توسعه پدافند داخلی ایران بسیار چشمگیر بود.
ارتش عراق با یک لشکر زرهی و یک تیپ پیاده کوهستانی در این منطقه تجاوز خود را آغاز و تلاش کرد تا قصر شیرین ، سرپل ذهاب و گیلانغرب را در خاک ایران تصرف و در زمین های مناسب پدافند کند، ولی با تلاش غیور مردان دلاور ارتش جمهوری اسلامی ایران تنها قسمتی از اهداف توسط عراق تصرف شد و از دستیابی به همه اهداف تعیین شده از ماند.
نتیجه
- یک گردان تانک از لشکر 6 زرهی عراق به میزان 40درصد منهدم و گردان یکم تیپ 22 لشکر 8 پیاده کردستان عراق نیز به میزان 20 درصد تلفات را متحمل شد.
- شهرهای خسروی، قصرشیرین و قسمتی از دشت ذهاب و ارتفاعات منطقه در خاک ایران، در پنج روز اول نبرد توسط عراق تصرف شد.
منبع: روابط عمومی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء ارتش