محمدابراهیم ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بهدلیل کمبود امکانات و ظرفیت کم هتلها، از پذیرش برخی درخواستها برای سفر به ایران معذور هستیم، ادامه داد: تورهای گردشگران خارجی از ششماه پیش در آژانس ما رزرو شدهاند و از این به بعد، دیگر نمیتوانیم جوابگوی درخواستها باشیم، چون امکانات کشور پاسخگو نیست. تمام هتلهای چهار و پنج ستاره را رزرو کردهایم و همچنین تعداد راهنماهای تور که به زبانهای مختلف تسلط داشته باشند، کفایت نمیکند.
وی اظهار کرد: برای اقامت گردشگران در یزد و اصفهان واقعا مشکل جدی داریم، ضمن آنکه بیشتر هتلهای این شهرها استاندارد نیستند.
این تورگردان یادآوری کرد: معمولا از نیمهی فروردین تا نیمهی اردیبهشت، فصل سفر گردشگران خارجی است و امسال حجم درخواستها برای سفر افزایش یافته، ولی در عین حال، با کمبودهای زیادی روبهرو شدهایم.
ابراهیمی افزود: اگر مسوولان میخواهند با لغو روادید درهای خانه را روی مهمانان باز کنند، قبل از آن، باید به فکر ساختن چند پله برای ورود مهمانان به خانه باشند. ما هنوز در نقل و انتقال ارز با مشکل مواجهیم و به جای ساخت هتل نیز مدام قیمتها را بالا میبریم.
او دربارهی خروج از این شرایط نیز گفت: فکر میکنم فعلا هیچ کاری نمیتوانیم انجام دهیم، حتی مسألهی هتل را بهصورت مُسکنی هم نمیتوان حل کرد، فقط در این مدت کوتاه، یعنی تا فصل ورود گردشگران که از نیمهی فروردینماه آغاز میشود، میتوان کمبود راهنماهای تور را جبران کرد.
ابراهیمی بیان کرد: قبلا طرحی را به جامعهی راهنمایان تور برای آموزش تجربی راهنمایان تازهکار که به زبانهای مختلف از جمله ایتالیایی، آلمانی و ژاپنی تسلط دارند، پیشنهاد کردهام که با قبول نیمی از هزینهی آموزش آنها توسط آژانس و پرداخت نیمی دیگر توسط خود راهنما، تورهای آموزشی و تجربی میتوانند برگزار شوند تا این افراد، کارآزموده شوند و بتوان تورها را به آنها سپرد، اما جامعهی راهنمایان پاسخی به این پیشنهاد نداده است.
وی افزود: ما راهنمای تور که به زبانهایی بهجز انگلیسی تسلط دارد و دورههای آموزشی را گذرانده است، کم نداریم. آنها فقط تجربه ندارند و آژانسها هم ترجیح میدهند به جای آنها، از افراد باتجربه استفاده کنند تا کمتر با مشکل مواجه شوند. باید به آنها حق داد؛ اما وقتی تعداد گردشگران در حال افزایش است، باید راهکاری را در نظر گرفت و نمیتوان دست روی دست گذاشت.