در ايران همچنين روز 10مرداد بهعنوان روز جهاني شير مادر به رسميت شناخته شده است. در زمانهاي قديم تنها راه تغذيه نوزاد در ماههاي اول يا 2سال ابتدايي زندگي شير مادر بود، اما امروزه متأسفانه با وجود شير خشك مادران يا زودتر شيردهي طبيعي به كودك را متوقف ميكنند يا برخي از مادران نسبت به دادن شير خود به نوزاد بيتفاوت ميشوند.
در اينجا نكتهاي كه ذكر آن ضروري بهنظر ميرسد اين است كه براساس تحقيقات متعدد متخصصان حوزه سلامت ،شير خشك تنها در شرايطي خاص ميتواند جايگزين شير مادر شود يا اينكه حداقل پس از 6ماه يا يك سال شيردهي طبيعي و زماني كه نوزاد ديگر تمايلي به مصرف شير مادر نشان نميدهد ميتوان از شير خشك استفاده كرد و دادن شير خشك به جاي شير مادر از همان ابتداي تولد و بدون هيچ دليل موجهي خطا و اشتباهي بزرگ محسوب ميشود.
اما چرا تا اين حد در دين اسلام و از نظر بهداشتي و پزشكي بر اهميت شير مادر تأكيد شده و همگان بر اين باورند كه نوزادان بايد از شير مادر استفاده كنند و درصورت عدمامكان از شير خشك استفاده كنند؟ شير مادر حاوي تركيباتي است كه حتي در شير خشك نيز يافت نميشود. تركيباتي كه در تقويت استخوانها و در رشد طبيعي تمام اندام بدن مؤثر خواهند بود. طبق توصيه سازمان بهداشت جهاني، در 6ماه نخست، نوزاد درصورت امكان و خشك نشدن شير مادر تنها بايد شير مادر بخورد كه البته اگر آمادگي آن ديده شد بهتدريج مواد جامد هم افزوده شود. تا سن دوسالگي توصيه ميشود بهعنوان يك خوراك تكميلي به نوزاد شير مادر هم داده شود اما براي بيش از2 سال شيردهي به تمايل نوزاد و مادر بستگي دارد.
سالها تحقيقات و بررسيهاي متخصصان حوزه سلامت نشان داده است كه شيردهي براي مادر و نوزاد، سودمند است و اثر مثبت آن حتي در دوران كودكي هم ديده ميشود. شير مادر علاوه بر اينكه از سندروم خطرناك مرگ ناگهاني نوزاد تا حد امكان جلوگيري ميكند، باعث تقويت عملكرد ريههاي نوزاد نيز ميشود و از مشكلات تنفسي و تنگي نفس جلوگيري ميكند .