سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: معاون بهداشت وزیر بهداشت ضمن ابراز نگرانی از افزایش کارخانه‌های تولید شیر مصنوعی، آمار ۶۰ درصدی سزارین در کشور را به عنوان عاملی در ایجاد اختلال در تماس مادر با کودک در ساعت اول تولد عنوان کرد.

baby

دکتر فاطمه رخشانی در همایش کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر به مطالعه انجام شده در استان سیستان و بلوچستان درباره تغذیه با شیر مادر اشاره کرد و گفت: در سال‌هایی که اقدامات آموزشی برای ترویج تغذیه با شیر مادر در این استان به خوبی انجام می‌شد و حمایت‌های جدی از مادران صورت می‌گرفت، نمودار استفاده روزانه از شیر مادر کاملا افزایشی بود. اما زمانی که این برنامه‌ها تقلیل یافت و جدی گرفته نشد، نمودار مربوطه نیز کاهش خود را نشان داد.

به گزارش ایسنا، وی ضمن تاکید بر تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه نخست تولد، افزود: با وجود تمام اقدامات انجام شده، اما هنوز تنها ۵۰ درصد مادران در شش ماه نخست تولد تغذیه انحصاری با شیر مادر انجام می‌دهند و با وجود بیمارستان‌های حامی کودک تنها ۵۰ درصد کودکان ما اولین شیری که مصرف می‌کنند، شیر مادر است. هنوز هم اتفاقاتی می‌افتد که مورد توافق ما نیست و برای سلامت کودک مشکلاتی ایجاد می‌کند.

رخشانی ادامه داد: یکی از مشکلات عمده ما درصد بالای زایمان به روش سزارین است، به طوری که اکنون ۶۰ درصد تولد نوزادان در کشور با سزارین انجام می‌شود و به دلیل شرایط مادر، تماس مادر با کودک را در ساعت اول تولد دچار اختلال می‌کند. ضمن آنکه باید برنامه‌های جدی برای کاهش زایمان سزارین داشته باشیم، لازم است سیستم بهداشت و درمان تلاش کند در سزارین نیز نخستین شیری که نوزاد مصرف می‌کند، شیر مادر باشد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت به برخی باورهای نادرست اشاره کرد و افزود: اغلب مادرها تصور می‌کنند که شیر کافی ندارند و یا شیر نخستین ساعت پس از زایمان، شیر خوبی نیست. به سیستم ارائه خدمات تاکید می‌کنم که در دوره بارداری مادر را برای ساعت‌های پس از زایمان آماده کنند.

وی ادامه داد: به عنوان نگرانی خود اعلام می‌کنم که حتی سیستم بهداشت و درمان خودمان هم شیر خشک را به مادر توصیه می‌کند، این موضوع باید اصلاح شود. باید در این زمینه فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد و موانع استفاده از شیر مادر برطرف شود.
رخشانی از افزایش کارخانه‌های تولید شیر مصنوعی ابراز نگرانی کرد و افزود: مسلما وزارت بهداشت باید برنامه‌هایی در این قضیه داشته باشد. زمانی بود که یک کارخانه برای تامین شیر مصنوعی در کشور داشتیم. هر چند نیاز سالانه کشور به چهار میلیون شیر مصنوعی که البته به صورت یارانه‌ای به افراد نیازمند داده می‌شود، اما اکنون مصرف شیر مصنوعی در کشور ۲۰ میلیون است و چهارمین کارخانه تولید شیر مصنوعی نیز سال گذشته در کشور تاسیس شد. گرچه در راه‌اندازی این کارخانه‌ها بحث صادرات مطرح می‌شود، اما برخی تبلیغات در این زمینه را در کشور شاهد هستیم و این نگرانی وجود دارد که این تولیدات برای مصرف داخل کشور صرف شود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: باید موانع موجود بر سر راه تغذیه با شیر مادر را سریع‌تر شناسایی و رفع کنیم. سیستم بهداشت و درمان کشور باید این موضوع را رصد کند تا مادر بتواند شیردهی نوزاد خود را به نحو مطلوب انجام دهد.

رخشانی در پایان به تصویب و ابلاغ افزایش مرخصی مادران از شش ماه به ۹ ماه، اشاره کرد و افزود: همچنین مرخصی دو هفته‌ای برای پدران تصویب و ابلاغ شده است. سیستم بهداشت و درمان کشور باید با انگیزه و اعتقاد کامل این جریان را ادامه دهد.

کد خبر 226104
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز