به گزارش ایرنا، یک گروه بینالمللی از دانشمندان با همکاری محققان دانشگاه بوفالو در آمریکا برای اولین بار با کشف ژنوم توالی داده شده گیاه قهوه، به ویژگیهای ژنتیکی دست یافتند که با استفاده از آنها میتوان انواع جدید قهوه را پرورش داد.
به گفته محققان، این گونههای جدید قهوه میتوانند خشکسالی، بیماری و آفات را تحمل کنند و ضمن برخورداری از سطح بالای کافئین طعم بهتری داشته باشند.
در این مطالعه، دانشمندان گونه گیاه Coffea canephora را که 30 درصد قهوه جهان را تشکیل میدهد، بررسی کردند.
این قهوه نسبت به قهوه عربیکا (Arabica) در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
قهوه عربیکا طعم ملایمتری دارد و اکنون تحقیقات جداگانهای بر روی ژنوم آن در حال انجام است.
گیاه قهوه دارای مجموعهای از آنزیمهای دخیل در تولید کافئین است.
کافئین بخش عمده جذابیت قهوه را تشکیل میدهد و محققان متوجه شدند که آنزیمهای کافئین گیاه قهوه، مستقل از آنزیمهای کاکائو و چای تکامل یافتهاند.
این مطالعه نشان داد: قهوه در مقایسه با گیاهان دیگر، دارای مجموعه بیشتری از ژنهای مرتبط با ترکیباتی است که در رایحه و تلخی دانههای آن نقش دارند.
دانشمندان میگویند: اندازه ژنوم گیاه قهوه متوسط است و حدود25 هزار و 500 ژن مسئول تولید پروتئینهای مختلف را در خود جای داده است.
قهوه یکی از ارزشمندترین محصولات کشاورزی است و روزانه 2.25 میلیارد فنجان از این نوشیدنی در سراسر جهان نوشیده میشود.
جزئیات این مطالعه در نشریه Science منتشر شد.