در وهله اول بايد از ايجاد اين بو جلوگيري كنيم و قدم اول رسيدگي و تميز كردن مرتب قفسهها و مواد داخل يخچال است. قرار دادن غذاها و مواد خوراكي در ظرفهاي در بسته نيز باعث كمتر ايجاد شدن اين بو ميشود. سعي كنيد هر 3-2روز يكبار به تمام قفسههاي يخچال سر بزنيد و مراقب تاريخ مصرف مواد درون يخچال باشيد.موادي كه تاريخ انقضايشان نزديك است يا در آستانه خراب شدن هستند را خارج كرده و زودتر مصرف كنيد. اگر لك يا ذرهاي از مواد غذايي به ديوارههاي يخچال باشد، سريع آن را تميز كنيد.
با رعايت تمام نكتهها بالاخره يخچال بعد از مدتي ممكن است بوي نامطبوعي بگيرد، براي برطرف شدن اين بو و تميزي يخچالتان اين روشها را به شما پيشنهاد ميكنيم: بهتر است يخچال را خاموش كنيد و از برق بكشيد. همه مواد را از يخچال خارج كنيد و اگر موادي داريد كه سريع خراب ميشوند، در فريزر بگذاريد. قفسهها و كشوها را بيرون بياوريد و همه آنها را با محلول آب گرم و جوششيرين بشوييد و بگذاريد خشك شوند. ديوارهها و همه قسمتهاي داخلي يخچال را نيز با همين محلول يا با تركيب آب و سركه سفيد شستوشو دهيد و با حولهاي نرم، خشك كنيد.
شيارها و لاستيكهاي در را از قلم نيندازيد! اگر ماده غذايي به ديوارههاي يخچال چسبيده و جدا نميشود، مرطوبش كنيد يا مقداري سس مايونز به آن بزنيد و كمي صبر كنيد، به راحتي جدا ميشود. بعد از خشك شدن كامل قفسهها، آنها را در جاي خود قرار دهيد و مواد غذايي را به درون يخچال منتقل كنيد.
ميتوانيد براي رفع بوي يخچال از بوگيرهاي آماده در بازار استفاده كنيد ولي پيشنهاد ما اين است خودتان اين بوگير را درست كنيد. راحتترين راه اين است كه مقداري جوش شيرين يا قهوه آسياب شده را درون ظرفي بدون در ريخته و درون يخچالتان بگذاريد تا بوي مواد غذايي را از يخچالتان رفع كند و يا مقداري قهوه و تكهاي زغال را در يك كيسه توري بريزيد و گوشه يخچال آويزان كنيد. راهحل سوم هم استفاده از وانيل است. مقداري وانيل را درون پارچه مرطوبي بريزيد و درون يخچال بگذاريد تا بوي خوش وانيل، در يخچالتان بپيچد.