جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۷
۰ نفر

«دیوار یخچال کن»، بیش از ۴۰۰ سال قبل در ابتدای محله کن یخچالی ساخته شد که اکنون فقط دیوار آن باقی مانده است. در زمان قدیم وقتی آب به گودال یخچال می‌رسید به سبب رعایت موارد بهداشتی کسی حق نداشت دست به جوی آب بزند.

دیوار

در زیر یخچال کن، زیر زمین‌هایی به بزرگی تکیه «دار قاضی» وجود دارد و آن محل برای درست کردن و نگهداری یخ و به وسیله تونل‌هایی به هم مرتبط بود. مسئولیت یخچال به دست حاج «محمد محمدی» (اسماعیلیانی) بود که‌بانی خیر ساخت تکیه «اسماعیلیان» نیز بود.

در گذشته، کارگران زیادی دریخچال کار می‌کردند و برای فروش یخ در کن با «الاغ» جار می‌زدند و دور کن می‌چرخیدند. در واقع این محل که به‌صورت «سرداب» و یا «آب انبار» ساخته شده بود، دارای دیوارهای بلند خشتی بود. آب از طریق کانال‌های ویژه‌ای به این محل هدایت و در ماه‌های سرد منجمد می‌شد. این سازه به گونه‌ای طراحی شده بود که یخ را تا مدت طولانی در خود نگه می‌داشت و به‌عنوان فریزر یا یخچال‌های کنونی مورد استفاده اهالی قرار می‌گرفت. از این یخچال به جز دیواره‌ای باقی نمانده است. به همین دلیل اکنون از آن به‌عنوان دیواره یخچال کن یاد می‌شود.  
 

کد خبر 526253

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha