به گزارش ايسنا، دکتر سوسن باستانی در اولین کنگره ملی روانشناسی خانواده که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، گفت : باید توجه داشته باشیم که در دنیای شبکهای شده امروز از تغییرات داخل و خارج کشور نباید غافل بود و عواملی که فشارهای روحی و روانی را افزایش میدهد باید مورد مطالعه قرار گرفته و برای آنها برنامهریزی و سیاستگذاری شود.
- افسردگی در زنان ایرانی دو برابر مردان است
باستانی با تأکید بر اینکه مسائل زنان بدون توجه به مسائل مردان حل نمیشود، گفت: آمارها نشان میدهد افسردگی در زنان ایرانی دو برابر مردان است. خودکشی، خشونت و مسائل زناشویی از پیامدهای افسردگی زنان است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ البته این زنان، تمام خانوادههای ایرانی را تشکیل نمیدهند.
معاون بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه آموزشهای پیش از ازدواج و در دوران کودکی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در معاونت اقدامات دولتهای قبلی مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است و طرح رحمت و مطلع مهر با هدف آموزش زوجهای جوان در سه فاز آزمایش، مقدماتی و فراگیری ملی به اجرا درآمده است. در این راستا اقداماتی در حوزه آسیبشناسی و ضرورت اتخاذ سیاست آموزشی، روانشناسی، احکام و اخلاق انجام شد.
وی گفت: همچنین این طرحها در استانهایی که بیشترین آمار طلاق را داشتهاند، شامل تهران، البرز، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی، خوزستان، خراسان رضوی و مازندران به اجرا درآمد.
باستانی افزود: این معاونت در راستای اقدامات آموزشی خود هدف اجرای پروژه خانواده سالم را دنبال میکند که در آن توجه به دورانهای مختلف زندگی، سلامت روانی، اجتماعی، جسمانی و حقوقی مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین ارزشهای دینی، ملی و واقعیتهای موجود در جامعه ایران در این برنامهریزی موردنظر است. هدف اصلی ما در این سیاستگذاریها همافزایی برای دستیابی به مدل خانواده سالم ایرانی است.
معاون بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به تشکیل 12 کارگروه در این معاونت بر اساس فعالیتهای داوطلبانه، گفت: شورای پژوهشی معاونت امور زنان و خانواده از تحقیقات و پژوهشهای حوزه زنان و خانواده استقبال میکند.