فروشگاه زنجیرهای آسدا (Asda) عرضه پیازی با نام «فرمز شیرین» (Sweet Red) را آغاز کرده است که بسیار شیرین است و میتوان آن را مانند سیب خورد.
این پیاز به وسیله فیندلای آلستر، کشاورزی بریتانیایی تولید شده است.
وقتی پیاز معمولی بریده می شود، مولکولهای سولفوکسید ت بوسیله یک آنزیم سنتاز القاکننده اشک تولید و بعد به سولفانیک اسید تبدیل میشوند. وقتی این ترکیب شیمیایی در هوا پخش می شود و با چشمان ما تماس پیدا میکند، موجب سوزش چشم و راه افتادن اشک میشود.
به گفته آسدا این پیاز به طور مخصوص پروزش دارده شده است تا نسبت به پیاز معمولی «میزان تندی» کمتری داشته باشد و باعث اشکریزش نشود. علاوه بر این، بوی آن برای مدت طولانی در دهان باقی نمیماند.
آسدا این پیاز را به قیمت یک یورو (۱/۱۳ دلار) به فروش میرساند.
حالا این پیاز چه مزهای دارد؟ ظاهرا خیلی خوب است.
یکی از خریداران این پیاز به روزنامه دیلیمیل گفت: « بریتانیاییها هم مانند آمریکاییها ذائقهشان به شیرینی تمایل دارد و این پیاز مزه مطبوعی دارد، و مانند پیازهای دیگر خیلی تند و تیز نیست. تولید اولین پیاز شیرین بریتانیا دستاوردی عالی است.»
منبع:FoxNews
ترجمه: مهسا شیرانی