شما ميتوانيد با رعايت چنداصل ساده و اساسي از مهمانان نوروزي خود با چاي خوش طعم و خوش عطري پذيرايي كنيد.
از اين نكتههاي ساده غافل نشويد:
اصل اول: لزومي ندارد كتري را پر از آب بكنيد بلكه مقداري آب بريزيد كه جوش بيايد. وقتي چاي را دم كرديد مجددا در كتري به مقدار لازم آب بريزيد. با اين كار هم در مصرف سوخت صرفهجويي كردهايد و هم آب كتري زودتر به جوش ميآيد.
نكته: هميشه سعي كنيد از آب تازه استفاده كنيد مسلما آبي كه چند بارجوشيده، در طعم و خاصيت چاي اثر زيادي ميگذارد. آب چندبار جوشيده را پاي گلها و در گلدانها بريزيد.
توجه داشته باشيد آب سرد دركتري بريزيد.خيلي وقتها اتفاق ميافتد كه براي تسريع در درست كردن چاي از آب گرم كمك ميگيريم كه اين مسئله سبب ايجاد لكههايي درون استكان يا فنجان چاي ميشود. در واقع اين لكهها نشانگر اين است كه آب گرم يا حتي داغ دركتري ريخته شده است.
حواستان باشد كه هيچگاه نگذاريد آب كتري زياد بجوشد چون چاي شما بدرنگ و بيمزه ميشود.
اصل دوم: براي دم كردن يا نوشيدن چاي سعي كنيد از ظروف چيني استفاده كنيد.البته سراميك لعابدار و ظروف شيشهاي نيز در مراتب بعدي مناسب هستند.
بهتر است كه قوري را قبل از دم كردن چاي گرم كنيد. براي اين كار ميتوانيد قوري را روي كتري در حال جوش بگذاريد ياكمي زير شير آب گرم بگيريد و همچنين ميتوانيدآب جوش آمده را درون قوري بريزيد و بعد خالي كنيد؛ با اين كار چاي بهتر و زودتر دمميكشد.
اصل سوم: چاي انواع مختلفي دارد و زمان دم كشيدن هر كدام از آنها، متفاوت است. معمولا چاي ظرف 3تا 5دقيقه دم ميكشد اما بعضي از انواع ديگر بين 10تا 20دقيقه طول ميكشد كه بهاصطلاح «دير دم» هستند. شما هم بر اثر تمرين و تجربه ميتوانيد مدت مناسب براي دم كشيدن چاي خود را پيدا كنيد. دقت كنيد كه چاي شما زياد دم نكشد كه جوشيده ميشود و تمام زحمات شما به باد خواهد رفت.
ايجاد تنوع در چاي
اگر ميخواهيد از مهمانهاي نوروزي خود به نحو احسن پذيرايي كنيد، بهتراست تنوعي در طعم و مزه چاي خود ايجاد كنيد. شما ميتوانيد با توجه به سليقه مهمانانتان از يكي از طعمدهندههاي زير استفاده كنيد:
زعفران يا چوب دارچين يا چند دانه هل كه بهترين آن هل سبز است را درون قوري چاي بيندازيد.همچنين گل بهارنارنج يا محمدي خيلي چاي را خوش طعم و خوش عطر ميكند فقط كافي است چند پر گل بهارنارنج يا محمدي را داخل قوري بيندازيد. چند برگ نعناع هم مسلما تأثير بسزايي در طعم چاي دارد.توجه داشته باشيد اگر به بهار نارنج، گل محمدي و... دسترسي نداريد ميتوانيد از عرقيجات آنها استفاده كنيد. توجه داشته باشيد كه در اضافه كردن اين طعم دهندهها زيادهروي نكنيد. مسلما مقدار اندكش مفيد و مقدار زيادآن مضر است.
پيشنهاد ويژه
«به» را رنده كنيد و روي سيني فلزي خشك كنيد. بعد به خشك شده را همراه با برگهاي چاي دم كنيد. اين چاي سبب رفع خستگي ميشود و به آرامش شما كمك ميكند.
اگر از مهمانيهاي شما سيب قرمزهاي نيم خورده باقي مانده است آنها را بشوييد و تكه تكه كنيد و در قوري چاي بيندازيد. حتما چاي با عطر فوقالعادهتري خواهيد داشت.
چند اصل مهم در نگهداري چاي
1- چاي خشك بوي هر چيزي مخصوصا مواد غذايي تند مثل سير، پياز و... را خيلي زود به خود ميگيرد. از اين رو آن را در ظروف دربسته شيشهاي يا چيني نگهداري كنيد و بهمحض استفاده در آن ظرف را محكم ببنديد.
2- بهتر است چاي را به دور از گرما، سرما، نور و رطوبت نگه داريد. يخچال يا فريزر اصلا مكان مناسبي براي نگهداري آنها نيست.
3- نكته اساسي اين است كه چاي همانند موادغذايي ديگر امكان فسادپذيري دارد، پس حتما به تاريخ توليد و انقضاي بسته چاي توجه كنيد.