به گزارش خبرنگار مهر، چاقی و اضافه وزن یکی از مشکلات بسیار جدی در بسیاری از کشورهای دنیا به شمار می رود. مطالعات پیشین نشان داده بود که غذاهای بسیار فرآوری شده و یا غذاهایی که در آن از چربی زیاد و یا کربوهیدارت تصفیه شده (نظیر آرد یا شکر سفید) استفاده میشود، میتواند به بروز اعتیاد غذایی بیانجامد.
مطالعات بالینی بر روی انسانها نشان داده بود که برخی افراد در مواجهه با چنین غذاهایی، رفتاری مشابه اعتیاد به موادمخدر را بروز میدهند. با این حال غذاهای غیرفرآوری شده ای نظیر برنج قهوهای یا ماهی قزلآلا موجب ایجاد چنین رفتارهایی نمیشود.
مطالعات نشان داده است افرادی که شاخص توده بدنی بیشتری دارند، با مصرف غذاهای فرآوری شده با مشکلات بیشتری روبرو میشوند. به این ترتیب شاید بتوان گفت که برخی افراد بیشتر مستعد اعتیاد به این گونه موادغذایی هستند. این دانشمندان بر این باورند که اگر غذاها موجب بروز رفتار اعتیادآور شوند، باید در برخی سیاستهای مرتبط با آنها و به ویژه تبلیغات و بازاریابی آنها در میان کودکان تجدیدنظر کلی کرد.