به گزارش ايسنا، دکتر سهیل اسکندری گفت: عامل بیش از دو سوم موارد مسمومیت ناشی از مواد غذایی باکتریها هستند و ویروسها، انگلها، قارچها و مواد شیمیایی سایر عوامل را پوشش میدهند.
وی همچنین ادامه داد: بیشترین این موارد در کشورهای در حال توسعه اتفاق میافتد؛ بطوری که سالانه یک میلیارد مورد اسهال حاد در کودکان زیر پنج سال از آفریقا و آسیا گزارش میشود که پنج میلیون مورد مرگ را در پی دارد.
اسکندری آب و غذای آلوده را عامل اصلی مشکلات دانست و گفت: عوامل دیگر بروز بیماریهای ناشی از غذا، جهانی شدن عرضه مواد غذایی، مسافران، پناهندگان، مهاجران و ورود عوامل بیماریزا به مناطق جغرافیایی جدید از طریق انتقال غذاهای غیربهداشتی یا بیماریهای آن است.
وی همچنین به فرآوری مواد غذایی بصورت جزئی و ناکافی و اینکه در برخی موارد بنابر ضوابط مندرج در آیین نامهها انجام نمیشود، اشاره کرد و گفت: این موارد مسائل و مشکلات اساسی در گسترش بیماری بوجود خواهد آورد. هرچند در کشورمان تمام تلاشها و نظارتها صورت میپذیرد تا فرآوریها به نحو شایسته و مطلوب صورت گیرد.
به گفته وی، تغییر در میکروارگانیسمها و تغییراتی در جمعیت بشر مانند بالا رفتن سالمندی و سوء تغذیههای موجود و کاهش میانگین قدرت مقابله با بیماریها تهدیدات دیگر بیماریهای ناشی از غذا محسوب میشوند.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، اسکندری در پایان صحبتهایش، تغییر در سبک زندگی و گرایش عمومی به سمت غذاهای آماده را معضل مبتلابه جوامع ماشینی امروز خواند و گفت: آسیبهای فزاینده استفاده بیش از حد از این غذاها بر همگان آشکار است. آمار افزایش بیماریها نیز گواه بر این مهم است؛ بنابراین با اندکی دقت در مصرف غذا و فراوردههای غذایی میتوان زندگی بدون بیماری را تضمین کرد.
نظر شما