به گزارش ايرنا، این همایش هر شش سال یک بار و از سوی سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد بر گزار میشود.
این همایش برای نخستین بار در آفریقا با عنوان "جنگل و مردم: سرمایهگذاری برای توسعه پایدار" برگزارشد.
در نشست روز سهشنبه این همایش اعلام شد که در 25 سال گذشته 129 میلیون هکتار از اراضی جنگلی کره زمین نابود شده که مساحتی برابر با کل کشور آفریقای جنوبی است.
در همایش جهانی جنگل همچنین تاکید شد که کشورهای سیرالئون، لیبریا، گینه و گینه بیسائو از جمله کشورهای آفریقایی هستند که روند جنگلزدایی در آنها بسیار شتابان و نگرانکننده است.
در کشورهای کامرون، گابون و جمهوری دمکراتیک کنگو نیز که 90 درصد جنگلهای مناطق حارهای را در خود جای دادهاند، روند جنگلزدایی و بهرهبرداری بیرویه از جنگل بسیار هشداردهنده اعلام شده است.
در همایش "دوربان" همچنین اعلام شد که ماداگاسکار حدود 320 هزار هکتار از اراضی جنگلی خود را از دست داده است. بخش نابود شده 2 درصد کل مساحت این کشور را تشکیل میدهد که رقم بسیار بالایی در نابودی فضای سبز در یک دوره کوتاه مدت است.
در همایش "دوربان" سه محور عمده با عنوان، استفاده منطقی از جنگل برای فقرزدایی از روستاها، حفاظت از جنگلها برای مبارزه با روند گرم شدن زمین و سرانجام توسعه فناوریهای جدید و مواد تجدیدپذیر مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
بررسیهای بعمل آمده از سوی "موسسه منابع جهانی" نشان میدهد که فقط در سال 2014 میلادی بیش از 18 میلیون هکتار از اراضی جنگلی کره زمین از بین رفته است.
تحقیقات موسسه منابع جهانی همچنین بیانگر آن است که 10 کشور در جهان در سال 2014 بخشی بزرگی از اراضی جنگلی خود را از دست دادهاند و این در حالی است که پنج کشور از آنها در غرب آفریقا قرار دارد.
در این میان استحصال بیرویه روغن پالم از درختان نقش عمدهای در نابودی اراضی جنگلی داشته است.