به گزارش ايسنا، گروهی از کارشناسان و متخصصان برجسته سلامت در این تحلیل دریافتهاند که رژیم غذایی ناسالم، عامل اصلی مرگ و میرهای زودرس است و در این بین گوشت قرمز و نوشیدنیهای شیرین و قندی جزو خوردنیهایی هستند که در 21 درصد مرگ و میرهای جهانی نقش دارند.
روزنامه گاردین در گزارشی در این زمینه منتشر کرد: استعمال سیگار هنوز مهمترین عامل خطرزای مرگ زودرس در انگلیس است و پس از آن فشارخون بالا و چاقی، مهمترین فاکتورهای خطرزا هستند اما انستیتو ارزیابی متریک سلامت در آمریکا اعلام کرده که ترکیبی از عوامل منفی مختلف در رژیم غذایی از مصرف بسیار محدود میوه و سبزی، خشکبار و غلات سبوسدار گرفته تا مصرف زیاد نمک و کلسترول، سلامت مردم سراسر دنیا را به خطر میاندازد و تلفات جدی بر جای میگذارد.
مطالعه اخیر این انستیتو نشان میدهد که بزرگترین عامل مرگ زودرس در سراسر جهان فشارخون بالاست که در بروز آن نه تنها سن و وراثت نقش دارد بلکه در عین حال عواملی چون چاقی، سیگار، مصرف نمک زیاد، بیتحرکی و ورزش نکردن بسیار تاثیرگذار هستند.
در این مطالعه 14 فاکتورخطرزا در رژیم غذایی مورد مطالعه قرار گرفته و معلوم شد که تغذیه ناسالم شامل مصرف کم میوه و سبزی و غلات سبوسدار و در عین حال رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد گوشت قرمز و مواد قندی همچون نوشابهها بیش از عوامل دیگر در افزایش نرخ مرگومیرهای زودرس در سراسر جهان نقش دارد و موجب بروز بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت میشود.