- مواد لازم:
گل کلم: ۳ لیوان خرد کرده
هویج: ۲ لیوان خرد کرده
کرفس: ۲ لیوان خرد کرده
سیر: ۵، ۶ حبه
گوجه فرنگی: ۲ تا ۳کیلو
فلفل سبز تند: ۵ ، ۶ عدد
سرکه سفید : يك لیوان به ازای هر یک کیلو گوجه
نمک و زردچوبه: يك قاشق غذاخوری به ازای یک کیلو گوجه
- طرز تهیه:
گوجه فرنگیها را در قطعات بزرگ خرد میکنیم و در یک ظرف پلاستیکی میریزیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و با دست خوب آنها را چنگ میزنیم و حدود ۱۵ ساعت اجازه میدهیم به همان حالت در یک جای خنک بماند. بعد از اینکه گوجهها ساعتها در نمک ماندند از صافی رد میکنیم و روی حرارت میجوشانیم تا اندازهای که آب ان تبخیر شود و یک مایع نیمه غلیظ به دست آید.
مواد دیگر ترشی را هم خوب خرد میکنیم و بعد از شستن داخل یک سبد میریزیم تا به خوبی آب آنها جدا شود.
مواد خرد شده را داخل ظرف مورد نظر(همان ظرفی که گوجه در آن روی حرارت بود) ریخته و آب گوجه و مواد را تا حدی که کمی جوش بزنند روی حرارت میگذاریم و سپس با زردچوبه و نمک و کمی ادویه ترشی و مقدار کمی سرکه تا حدی که زیاد شل نشود مخلوط میکنیم. مواد ترشی سرد شده را داخل ظرف مورد نظر ریخته و درب ان را خوب میبندیم و بعد از ۲ الی ۳ هفته که جا افتاد قابل استفاده است.
www.momtaznews.com