این مادهی غذایی برآمده از آب به لاغری و داشتن بدنی سالم کمک میکند. در این مطلب ده دلیل خوب میآوریم تا به مصرف ماهی اشتیاق بیشتری نشان دهید.
- ماهی منبع فوق العادهی پروتئین
تمام ماهیها چه ماهیهای روغنی و چه ماهیهای کم چربتر سرشار از پروتئین هستند. 100 گرم ماهی بین 18 تا 20 گرم پروتئین به بدن میرساند که تقریباً برابر میزان پروتئین همین مقدار گوشت است. تنها تفاوت این دو گوشت در این است که میزان چربی ماهی کمتر است. یادتان باشد که پروتئین برای عملکردهای بدن لازم و ضروری است. این مادهی مغذی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر بروز بیماریها را کاهش میدهد. علاوه بر این پروتئین در احیای تمام بافتهای زندهی بدن مانند پوست، ناخن و موها شرکت دارد. برای سالم ماندن حتماً هر هفته حداقل دو مرتبه ماهی میل کنید.
- ماهی برای تقویت حافظه
ماهی حاوی میزان قابل توجهی فسفر است که برای بافت غشای مغز از اهمیت بالایی برخوردار است. تأثیر این مادهی غذایی در حافظه هنوز در حال بررسی است. با این حال امگا 3ها یا همان اسیدهای چرب ضروری برای ساخت سلولهای عصبی و بهبود و پیشرفت قدرت مغز نوزادان لازم است؛ خبر خوب اینکه ماهی یک ماده ی غذایی سرشار از امگا 3 است. هر چه ماهی از نوع چربتر باشد میزان این اسیدهای چرب در آن بیشتر است و کمک زیادی به بهبود قدرت حافظه میکند. ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، ماهی تن، ساردین و غیره جزو ماهیهای مفید برای مقابله با حافظهی ضعیف محسوب میشوند.
- ماهی مفید برای قلب و عروق
محققان به این نتیجه رسیدهاند که خوردن ماهی ضربان قلب را کنترل کرده و خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. برای این منظور هم بهتر است به ماهیهای چرب اعتماد کنید. به عقیدهی متخصصان خطر گرفتگی عروق و سکته در افرادی که دو مرتبه در هفته ماهی میل میکنند به میزان 40 درصد کمتر است. دلیل آن نیز وجود پروتئین و امگا 3هایی است که به وفور در ماهی وجود دارند و برای سلامتی فوقالعاده هستند.
- ماهی انرژیزا است
ماهی منبع خوب ویتامین D است و باعث شادابی و افزایش قدرت بدن میشود. این مادهی غذایی بدون تحمیل کالری زیاد انرژی بدن را افزایش میدهد و باعث ایجاد احساس سیری زودهنگام و طولانی مدتی میشود. اگر یک وعده ماهی میل کنید احتمال اینکه بعد از آن دچار ریزهخواری و دل ضعفه بشوید بسیار کم است. برای این کار بهتر است از ماهیهایی که شاخص سیری بالایی دارند استفاده کنید. ماهی تن با شاخص سیری 212.3، ماهی آزاد دودی با شاخص سیری 220.6 و میگو با شاخص سیری 174.8 جزو بهترین مواد غذایی سیرکنندهی دریایی هستند.
ماهی برای کاهش استرس
ماهی یک مادهی غذایی ضداسترس طبیعی است و میزان استرس و عصبانیت را کاهش میدهد؛ به خاطر اینکه سرشار از ویتامین E و B هست. این ویتامینهای آنتیاکسیدانی با آسیبهای رادیکالهای آزاد مقابله میکنند و سرشار از تریپتوفان هستند که به تولید سروتونین و ملاتونین (هورمونهای خوش خلقی) کمک میکنند. مصرف ماهی این امکان را فراهم میکند که بدن به آرامش برسد و انرژی کسب کند. این دو عامل نیز برای مقابله با استرس، خستگی و عصبانیت مفید هستند.
- ماهی برای مقابله با پیری پوست
ماهی حاوی زینک (روی) و سلنیوم است که باعث کاهش پیری سلولها میشوند. ویتامینهای E و B موجود در آن نیز باعث بهبود جریان خون شده و به این ترتیب به مرطوب ماندن و تغذیهی پوست کمک میکنند؛ در نتیجه پوست، جوانی و شادابی خود را حفظ میکند و مشکلاتی مانند چین و چروک، تیره و خسته شدن پوست و غیره دیرتر به سراغ آن میآید.
- ماهی؛ ضدافسردگی
اسیدهای چرب امگا 3 با افسردگی مقابله میکنند. روغن ماهی شهرت زیادی در مقابله با حالت افسردگی جزئی و حتی پیشرفته دارد. ماهی به دلیل دارا بودن امگا 3ها باعث بهبود تکثیر هورمونهای لذت و آرامش بخشی مانند سروتونین و ملاتونین و همچنین آندورفین میشود و افسردگی را از فرد دور میسازد.
- ماهی برای تقویت استخوانها
فسفر موجود در ماهی برای سلامت استخوانها و همچنین دندانها مفید است. میزان فسفر موجود در ماهی حدود 85 درصد است. باید بدانید که کمبود این مادهی معدنی که به ندرت اتفاق میافتد میتواند باعث بروز دردهای استخوانی، کرخی، خستگی زیاد، ضعف عضلانی و همچنین از دست دادن اشتها و تمرکز شود. برای مقابله با این قبیل مشکلات و جذب فسفر کافی ماهی میل کنید.
- ماهی برای جلوگیری از زوال عقل
خدا نکند که گذشته و خاطرات رنگ خاکستری گرفته و کم کم محو شوند. امگا 3ها باعث کاهش بروز زوال عقل میشوند. این بیماری در افراد مسن دیده میشود. متأسفانه آلزایمر که نوعی زوال عقل هست روی منطق و رفتار افراد مسن تأثیر گذاشته و باعث کاهش فعالیتهای روزمرهی آنها میشود. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهند که امگا 3 روی حافظه تأثیر مثبت میگذارد و علائم مربوط به بیماری آلزایمر را به تأخیر انداخته و کاهش میدهد.
- ماهی کم کالری است
آخرین و دل گرم کنندهترین دلیل برای مصرف ماهی بیشتر، کم کالری بودن این مادهی غذایی است. حتی چربترین ماهیها نیز کالری کمی دارند به طوری که میزان کالری موجود در 100 گرم از این ماهیها از 150 کالری تجاوز نمیکند. اگر قصد لاغر شدن دارید و یا به تناسب اندامتان اهمیت زیادی میدهید بهتر است ماهی را وارد برنامهی غذایتان کرده و هر هفته حداقل دو مرتبه ماهی میل کنید. حواستان به شیوهی پخت آن نیز باشد و فراموش نکنید که حرارت و روغن زیاد باعث از بین رفتن مهمترین ترکیب آن یعنی امگا 3ها میشوند.
منبع: تبيان