برای خوش طعم کردن برخی غذاها عادت داریم که به آنها سس اضافه کنیم. درست است که این سسهای آماده غذا را خوشمزه و باب میل میکنند اما در عین حال زیاده روی در مصرف آنها برای سلامتی و تناسب اندام دردسرساز میشوند؛ چون حاوی ترکیباتی هستند که زیاده روی در مصرف آنها باعث افزایش فشارخون، بیماریهای قلبی و اضافه وزن میشود. در این مطلب 3 سس را معرفی میکنیم که بهتر است در مصرف آنها دچار افراط نشوید.
- سس مایونز
رفیق همیشهی ساندویچها و انواع سالادها و یکی از سسهای معروف دنیا. مشکل اینجاست که این سسها سرشار از چربیهای اشباع شده هستند که به مرور شکم را بزرگ کرده و رگهای خونی را مسدود میکنند. سسهای مایونز صنعتی حاوی روغن سویا و قند زیادی هستند. بهتر است تا حد امکان مصرف این سس را محدود کنید. از انواع کم چرب و تهیه شده از روغن زیتون استفاده کنید.
- سس باربكيو
این سس طعم خوشایندی به گوشت قرمز میدهد اما در عین حال سلامت پوست و بدن را به خطر میاندازد. این سس حاوی میزان زیادی قند و در عین حال نمک است. حتماً میدانید که مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشار خون و ابتلا به خطر بیماریهای قلبی میشود. توجه داشته باشید که تولیدکنندگان محصولات غذایی برای خوش طعم کردن این سس از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده میکنند که برای سلامتی آسیبرسان است. بنابراین تا حد امکان مصرف این سس را کاهش دهید یا اینکه خودتان دست به کار شده و به سالمترین شیوه آن را تهیه کنید.
- سس کچاپ
درست است که این سس حاوی گوجه فرنگی بوده و به همین دلیل دارای ویتامینهای A،C و لیکوپن است که قدرت آنتیاکسیدانی بالایی دارد و ضد سرطان است. اما با این حال زیاده روی در مصرف کچاپهای آماده برای سلامتی مفید نیست. چون حاوی قند و نمک زیادی است. اگر قصد لاغری دارید دور این قبیل سسها را خط قرمز بکشید چون میزان قند موجود در آن مانعی بر سر راهتان خواهد بود. علاوه بر این کچاپ برای دندانها، پوست و کبد مضر است. میزان بالای سدیم موجود در این سس خطر افزایش فشار خون را بالا میبرد. نمک باعث افزایش حجم آب جریان خون شده و باعث افزایش فشار خون وارده به جدارهی رگها میشود. بدون شک میدانید که فشار خون بالا یکی از عوامل بروز بیماریهای قلبی است.
منبع: تبيان