به گزارش رویترز بر اساس نتایج این بررسی هر چه میزان قهوه نوشیده شده بهوسیله افراد موردبررسی بیشتر بود، خطر مرگ در آنان بیشتر کاهش مییافت، و قهوه بدون کافئین نیز اثر مشابهی داشت.
دکتر اریکا لافتفیلد از موسسه ملی سرطان آمریکا در راکفیلد مریلند و سرپرست این بررسی گفت: «قهوه حاوی شمار فراوانی از ترکیبات زیستی فعال است، از جمله اسیدهای فنولیک، پتاسیم و کافئین است.»
لافتفیلد گفت، بسیاری از بررسیهای پیشین نیز مصرف قهوه را با کاهش خطر کلی مرگومیر و مرگومیر ناشی از بیماری قلبی ارتباط دادهاند.
این پژوهشگران از دادههای یک بررسی پیشین بر روی 90317 فرد بزرگسالان بدون سابقه بیماری قلبی-عروقی استفاده کردند که در فاصله سالهای 1998 تا 2009 پیگیری شده بودند.
این افراد میزان مصرف قهوهشان و نیز جزئیات مربوط به وضعیت سلامتشان را گزارش کرده بودند.
8700 نفر از این افراد تا سال 2009 درگذشتند. این پژوهشگران پس از در نظر گرفتن عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن دریافتند که احتمال مرگومیر نوشندگان قهوه نسبت به افرادی که قهوه نمینوشیدند، کمتر است.
بر اساس این بررسی که نتایج آن در ژورنال اپیدمیولوژی آمریکا منتشر شده است، خطر مرگومیر در افرادی چهار تا پنج فنجان قهوه در روز مینوشیدند، در پایینتر حد قرار داشت.
این پژوهشگران دریافتند که نوشیدن قهوه با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی، بیماری تنفسی مزمن، دیابت، ذاتالریه، آنفلوانزا و خودکشی، اما نه سرطان، همراهی دارد.
لاتفیلد درباره این نتایج گفت: «گر بررسیهای همهگیرشناختی نشان دادهاند که نوشیدن قهوه با کاهش بروز برخی از سرطانها مانند سرطان کبد همراهی دارد، ما همراهی میان نوشیدن قهوه و میزان مرگومیر کلی ناشی از سرطان پیدا نکردیم. این وضعیت ممکن است به این علت باشد که قهوه مرگ ناشی از برخی از سرطانها را افزایش میدهد و برخی دیگر را نه.»
به گفته او در این بررسی، افرادی که دو تا سه فنجان قهوه در روز مینوشیدند، در مقایسه با افرادی که گفته بودند، اصلاً قهوه نمینوشند، در طول دوره پیگیری 19 درصد کمتر از در معرض خطر مرگ بودند. نوشیدن قهوه تا 5 فنجان در روز یا 400 میلیگرم کافئین در روز با خطرات بهداشتی درازمدت همراهی نداشت.
کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا نیز مصرف متوسط کافئین تا 200 میلیگرم در روز حتی برای زنان باردار بیخطر میداند.
دکتر مارک جی گانتر از امپریال کالج لندن که در این بررسی شرکت نداشت، گفت: «شمار فزایندهای از تحقیقات با کیفیت بسیار بالا وجود دارند که نشان میدهند افرادی که قهوه بیشتری مینوشند، مزایای بهداشتی بیشتری به دست میآورند.»
به گفته گانتر، گرچه این پژوهشگران تلاش کردند سایر عوامل مؤثر بر میزان مرگومیر را هم در نظر بگیرند، «نوشیدن قهوه با رفتارهای سالم دیگر همراهی دارد» و افرادی که به طور مرتب قهوه مینوشند ممکن است رفتارهای سالم دیگر مانند انجام فعالیت جسمی و رعایت یک رژیم غذایی سالمتر را هم داشته باشند.»
این بررسی ثابت نمیکند که قهوه طول عمر را زیاد میکند.
گانتر گفت: «میتوان این بحث را هم مطرح کرد که افرادی که از قبل بیمار هستند، ممکن است نتوانند قهوه زیادی بنوشند.»
اما به گفته او ممکن است قهوه اثر مستقیمی بر التهاب و سلامت قلبی-عروقی داشته باشد.
گانتر گفت: «اگر شما نوشیدن قهوه را دوست داشته باشید، به نظر نمیرسد که این نوشیدنی آسیبی به شما بزند.»
به گفته او، نوشیدن قهوه میتواند بخشی از یک سبک زندگی سالم و متعادل باشد، و حتی ممکن است آثار مثبتی هم به جای بگذارد، گرچه نمیتوان به کسی که قهوه نمینوشد توصیه کرد که این عادت را به دلایل بهداشتی برگزیند.
نوشیدن قهوه در کاهش خطر مرگ زودهنگام افراد تاثیر دارد