به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه ساوتهمپتون انگلستان دریافتند مصرف قهوه بیشتر با حفاظت بیشتر در مقابل سرطان هپاتوسلولار (HCC)، نوع شایع سرطان ابتدایی کبد، کمک میکند.
طبق یافتههای این مطالعه، نوشیدن یک فنجان قهوه بیشتر در روز با کاهش ۲۰ درصدی ابتلا به HCC و دو فنجان بیشتر با کاهش ۳۵ درصدی ابتلا به این بیماری همراه است و نوشیدن بیش از ۵ فنجان قهوه این خطر را نصف میکند.
در این مطالعه، محققان دادههای ۲۶ مطالعه قبلی را که شامل بیش از ۲.۵ میلیون شرکت کننده بود بررسی کردند تا خطرات مرتبط با ابتلا به HCC را برای نوشیدن بین یک و پنج فنجان قهوه کافئیندار در روز ارزیابی نمایند.
بیماری HCC دومین علت مرگ ناشی از سرطان در جهان است چرا که تشخیص آن ضعیف بوده و دارای فراوانی ابتلاي بالا بخصوص در چین و آسیای جنوب شرقی است. عمدتا در افرادی که در حال حاضر از بیماری مزمن کبدی رنج میبرند بروز میکند.
طبق پیش بینیها، تا سال ۲۰۳۰، شمار موارد ابتلا جدید در سال تا ۵۰ درصد افزایش یافته و به بیش از ۱.۲ میلیون نفر خواهد رسید.
ترکیب مولکولهای یافت شده در قهوه دارای خواص آنتیاکسیدان، ضدالتهاب، ضدسرطان و سایر خواص مفید دیگری است که دانشمندان معتقدند موجب کاهش ریسک بیماری مزمن کبدی و سرطان کبد در افراد مصرف کننده قهوه میشود.
نظر شما