به گزارش ایرنا، عیسی کلانتر در مراسم امضای توافقنامه همکاری میان سازمان فائو و ژاپن در محل سفارت این کشور در تهران افزود: در 12سال گذشته 150 هزار هکتار به کشت حاشیه دریاچه ارومیه اضافه شده است.
رئیس خانه کشاورز ادامه داد: برای کشاورزی در این منطقه 1.5میلیارد مترمکعب آب مصرف شده و حق آبه زیست محیطی دریاچه ارومیه 2.6میلیارد مترمکعب است.
وی افزود: به دلیل تولید چند محصول کشاورزی، دریاچه را از بین بردیم و نتیجه آن، افزایش گردوغبار، افزایش بیماریهای ژنتیکی و گرم شدن هوا در این منطقه (تابستانها چهار درجه گرمتر شده است) شدهایم.
وی با اشاره به توسعه پایدار گفت: برای توسعه پایدار باید حفظ منابع طبیعی را جدی بگیریم در حالی که در قسمت شرقی دریاچه به دلیل کشاورزی، منطقه وسیعی از دریاچه از بین رفته است.
وی یکی از اولویتهای دولت تدبیر و امید را احیا دریاچه ارومیه ذکر کرد و گفت: امیدوارم امضای توافقنامه بتواند گام مهمی برای احیای دریاچه باشد.
توافقنامه همکاری برای احیای دریاچه اورمیه میان «سرج ناکوزی» نماینده فائو در تهران و «هیرو یاسو کوبایاشی» سفیر ژاپن در تهران امضا شد.
براساس این توافقنامه، دولت ژاپن 436 میلیون ین معادل سه میلیون و 683 هزار و 800 دلار برای اجرای پروژه برنامه جامع مدیریت پایدار منابع آب حوضه آبریز دریاچه اورومیه به دفتر فائو در ایران اهدا کرد.